Kā ātri pagatavot ogu ievārījumu- bez ilgas vārīšanas, saglabājot vitamīnus!

2

Mūsu trakajā gadsimtā, kad ir nemitīgs laika trūkums, vecmāmiņu un mammu receptes, kad ievārījumu vārīšana prasīja ilgu laiku, pakāpeniski zaudē savu nozīmi. Visu gribas izdarīt ātri- viens, divi – un esat pabeidzis! Tāpēc piedāvājam recepti ātri pagatavojamam ievārījumam, ko varēs vārīt no jebkurām ogām.

Jo mazāk ievārījums ir vārīts, jo labāk ogas saglabā savu garšu, formu un aromātu. Šai receptei perfektas ir avenes, jāņogas, zemenes, ķirši.

3

Sastāvdaļas:

  • 1 kg ogas
  • 1 kg cukurs
  • 4 ēdamkarotes citrona sulas (ķiršiem šo sastāvdaļu nevajag)

Pagatavošana:

Ogas pārlasa un nomazgā, ķiršiem izņem kauliņus. Apber ar cukuru un atstāj uz nakti ledusskapī.

No rīta liek bļodu ar ogām un mazas uguns, maisot uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc uzvārīšanās pievieno citronu sulu un vāra 5 minūtes.

Lej karstu ievārījumu burkās un cieši noslēdz. Vislabāk izmantot 250 ml burkas ar skrūvējamu vāku.

Aizvērtās ievārījuma burkas apgriež otrādi un pārklāj, ļauj dažas stundas atdzist.

Aptuvenais galaprodukta daudzums atkarīgs no ogām: avenes, zemenes, jāņogas – 1 litrs, ķirši – 1,6 litri (jo tajos ir daudz sulas). Pārbaudīts: mājas ražojumi lieliski glabājas pilsētas dzīvoklī bez ledusskapja, nesaskābst un “neizšauj”.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: takprosto.cc

Pievienot komentāru