Indiāņi saberza kakao pupiņas, sajauca tās ar ūdeni un garšvielām, bet, lai tas būtu barojošāks, pievienoja kukurūzas miltus. Dzēriens bija biezs ar diezgan rūgtu garšu. Eiropieši, kuri ieviesa jauno produktu pateicoties Kolumbam, sāka pievienot cukuru, pienu, saldo krējumu…
Dabisks kakao
Lai arī kādu recepti jūs izmantojat kakao pagatavošanai, svarīgi izvēlēties kvalitatīvu kakao pulveri, jo tikai augstvērtīgas sastāvdaļas nāks par labu jūsu organismam.
Zinātnieki ir atklājuši, ka kakao uzlabo antioksidantu līmeni asinīs, normalizē asinsspiedienu un sirdsdarbību, mazina sāpīgu klepu, kavē kariesu un, protams, rada labu garastāvokli.
Kvalitatīvs kakao pulveris
Uz iepakojuma jābūt atzīmei, ka kakao ir nealkalizēts, tas ir, nav pakļauts ķīmiskam procesam, lai uzlabotu krāsu un garšu, kas mazina produkta labvēlīgo ietekmi uz organismu. Alkalizēts pulveris ir lētāks, bet piemērotāks konditorejas izstrādājumiem.
Šķīstošajam kakao dzērienam nav nekāda sakara ar dabīgo kakao. Uz tiem pat neskatieties!
Uz iepakojuma jābūt tauku masas sastāva norādei – 15%, kas norāda eļļas klātbūtni, vērtīgāko pupiņu sastāvdaļu.
Augstas kvalitātes kakao pulveris ir ar bagātu krāsu, dziļu šokolādes aromātu un rūgtu garšu.
Pulvera struktūrai jābūt viendabīgai: līdzīgam pūderim, bez kunkuļiem un granulām.
Atšķirt kvalitatīvu kakao ir vienkārši: ja jūs paberzēsiet pulveri starp pirkstiem, tas pilnībā nenobirs, atstājot uz pirkstiem brūnu, taukainu atlikumu. Diemžēl, šo testu varat veikt tikai pēc pirkuma…
Pārbaudi uz sevis šī brīnumainā dzēriena efektu! Pagatavo tasīti aromātiskā garduma – nepaspēsi ne aci pamirkšķināt, kad sajutīsi enerģijas pieplūdumu un pasaule iegūs spilgtas krāsas!
©TOPRAKSTI.LV/FOTO:takprosto.cc