Kā Latvijas vīrieši izvēlas dāvanas. Atklājas interesantas lietas!


Viena no burvīgākajām svētku sastāvdaļām ir dāvanas. Kuram gan nepatīk tās saņemt! Taču atrast to īsto, lielisko dāvanu ir diezgan sarežģīti. Vīrieši dāvanu izvēli parasti uztic sievietēm, bet ko darīt, kad jāizraugās dāvana savai mīļotajai sievietei, mammai vai māsai?

Viedokļi par ideālo dāvanu atšķiras, tomēr neilgi pirms svētkiem uz ielas sastaptie vīrieši ir pārliecināti, ka slotu vai svarus zem eglītes nevēlētos redzēt neviena sieviete.

Slotai un svariem – nē!

Aizņemtība un nevēlēšanās burzīties pārpildītos veikalos mēdz būt pamatīgs šķērslis Ziemassvētku dāvanu iegādei, taču nereti grūtības sagādā arī piemērotas dāvanas izvēle. Slota un svari ir lietas, ko sievietei nevajadzētu dāvināt, atzīst aptaujātie vīrieši. Vienlaikus atbildes par to, kas tad ir ideāla dāvana, atšķiras. Taču kungi ir pārliecināti, ka ar ziediem un kultūras vai izklaides pasākumiem nekad garām nenošausi. “Nesenākā dāvana, ko pasniedzu draudzenei, – aizvedu viņu uz spa, bet māsu palutināju ar vakariņām. Tikai mums abiem diviem,” atceras Oskars.

Sastaptie puiši ir vienisprātis, ka dāvanas ar pievienoto vērtību – kopīgi pavadītu laiku vai īpašām emocijām – sievietēm patīk vislabāk. “Es balstos uz hobijiem un interesēm, svarīga ir arī gaume. Piemēram, manai draudzenei patīk vaniļas un kanēļa smarža, mammai vairāk ziedu smaržas. Vislabākās ir pārsteiguma dāvanas: ja mēs ar draudzeni staigājam pa veikalu un es redzu, ka viņai kaut kas ļoti patīk, tad izturos tā, lai viņa nezina, ka esmu to pamanījis, un pēc tam viņai to uzdāvinu!” stāsta Jānis.

Arī dažādi skaistumkopšanas līdzekļi ir gana droša dāvanas izvēle un teju pusceļš uz apmierinātas dāvanas saņēmējas sirdi. Taču arī šajā gadījumā vīrietim jālauza galva par īsto smaržu, krāsu un iedarbību – cik komfortabli jūtas vīrietis dāmu paradīzes cienīgā veikalā starp simtiem sievišķīgu nieku, un vai vīrietis konsultants, ar kuru parunāt īstā vīru valodā, nebūtu labāks atspaids? Aptaujātie puiši atzīst – ja viņiem vajadzīgas dāvanas sievietēm, viņi tomēr prasa padomu sievietēm. Vērtīgs informācijas avots, īpaši tad, kad jāizvēlas dāvana draudzenei vai sievai, ir viņas draudzenes, bet netiek smādēta arī mammas vai māsas palīdzība.

STENDERS veikalu vadītājas Lienes Bērziņas pieredze liecina, ka vairums vīriešu veikalos pavada īsu brīdi, jo zina, ko vēlas, bet ir arī tādi, kas ilgi izvēlas dāvanas saturu, piedaloties dāvanu iesaiņošanā. “Dažiem telefonā ir bilde ar vajadzīgo produktu, bet diezgan bieži vīrieši lūdz palīdzību konsultantēm. Starp citu, sievietes nereti novērtē par zemu vīriešu zināšanas kosmētikas jomā – mūsu pārdevēju pieredze rāda, ka sievietes biežāk nekā vīrieši sajauc dušas zefīru ar dušas želeju! Vīrieši labprāt izvēlas šādas interesantas lietas,” stāsta Liene Bērziņa.

Mammām – lavanda un rozes

Viens no uzticamākajiem produktiem, par kuriem vīrieši nekad nešaubās, ir ķermeņa skrubis, jo tas noder visiem. Savukārt populārākais aromāts ir greipfrūts. “Nereti vīriešu vidū izplatīta pārliecība, ka klasiska izvēle, kas sevišķi piestāvēs mammai, ir kosmētika ar rožu vai lavandas aromātu. Retāk sastopami gadījumi, kad vīrieši veikalos izvēlas dāvanas arī citiem vīriešiem – galvenokārt dēli lutina tētus. Visbiežāk vīriešus STENDERS veikalos var sastapt Ziemassvētku laikā, kā arī tuvojoties Valentīna dienai, Sieviešu dienai vai Mātes dienai,” atklāj Liene Bērziņa, pieminot, ka kolektīvā ir ticējums: “STENDERS konsultantes saka – ja pirmais klients ir vīrietis, tad būs feina diena!”

Svētki jau tūlīt būs klāt, tādēļ ir pats pēdējais laiks iegādāties pārdomātu dāvanu. Aptaujāto puišu padoms – izvēlēties konkrētajam cilvēkam piemērotu dāvanu un doties uz veikalu ar skaidru mērķi, lai milzīgajā piedāvājumā un ļaužu burzmā nepazaudētu uzņemto kursu. Ja zini, ko meklē, dāvanas meklēšanas procesu var no sirds izbaudīt! “Svarīgākais ir pieiet katrai sievietei individuāli, saprast, ko viņa vēlas. Atrast tādu dāvanu, kas tiešām patiktu, lai tā nav formāla, tikai ķeksīša pēc,” iesaka Jēkabs.

Pievienot komentāru