Pamēģiniet ar nagu iedurt kartupelī. Ja dūruma vietā parādās ūdens, tad kartupeļi ir bagātīgi mēsloti ar nitrātiem.
Vēl viens efektīvs veids, kā pārbaudīt kartupeļu kvalitāti, – noraut kādu gabaliņu. Ja dzirdat kraukšķi, tad kartupeļi ir kvalitatīvi. Ja kartupelis ir maigs un mīksts kā vate, tie ir bagātīgi mēsloti ar slāpekli saturošu mēslojumu.
Ja kartupeļi vārās pārāk ilgi, vai tiem piemīt neraksturīga smarža gatavošanas laikā, tādus kartupeļus labāk neēst!
Kā redzat, nopirkt gardus un kvalitatīvus kartupeļus tirgū nav nemaz tik grūti. Atliek vien izvārīt, pievienot sviestu un garšaugus un debešķīgs gardums ir gatavs!
LASI ARĪ: Cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar sieru
©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc