Kad tūristi kalnos ieraudzīja kailu vīrieti, viņi nespēja noticēt savām acīm! FOTO

1

Holandieša kontā ir vesela kaudze pasaules rekordu, ko neviens pat neuzdrošinās atkārtot. To skaitā ir uzstādītais rekords, kad viņš 73 minūtes pavadīja caurulē, piepildītā ar ledu, un gandrīz divas stundas atradās āliņģī.

2

Zinātnieki uzskata, ka viss fenomens slēpjas Vima Hofa organismā. Bet mūsu varonis saka, ka ne ar ko neatšķiras no citiem cilvēkiem. Viss slēpjas īpašā apmācībā, ko Vims pats izstrādājis.

3

Pēc rekordista teiktā, tikai pēc piecām apmācības dienām viņa audzēkņus var palaist basām kājām uz ledus cauri visai pilsētai bez jebkāda riska apaukstēties. Pats Vims Hofs ir zināms ar daudz riskantāku uzvedību.

4

Viens no viņa iespaidīgākajiem sasniegumiem ir maratons pa Arktikas sniegiem pie 20 grādiem zem nulles. Viņš skrēja basām kājām ģērbies tikai šortos. Tiesa, šis piedzīvojums gandrīz kļuva Vimam liktenīgs.

5

“Skrējiena laikā man likās, ka mana kreisajā kājā slikti cirkulē asinis, bet es tam nepievērsu lielu nozīmi, bet veltīgi. Pēc atgriešanās Nīderlandē izrādījās, ka man bija trešās pakāpes apsaldējums! Pirksti un pēdas kļuva melnas, un ārsts uzstāja uz amputāciju. Par laimi, es atteicos, un tā vietā, berzēju kājas ar sīpoliem un pienu, turklāt pastāvīgi vērsu enerģiju uz organisma bojāto vietu. Tā rezultātā izdevās glābt manu kāju, kas pārsteidza visus ārstus”par notikušo stāsta Vims.

6

Bez tam, Vims vienos šortos iekarojis lielākās virsotnes, piemēram, Monblantu un Kilimandžaro. Un otrajā gadījumā galvenais ienaidnieks mūsu varonim nebija sniegs, bet gan saule!

7

“Sākumā es Kilimandžaro piedzīvoju uz savas ādas saules enerģijas varu. Mana āda bija pārklāta ar apdegumiem! Es nekad neaizmirsīšu tūristu acis, nejaušas sastapšanās laikā. Kad viņi ieraudzīja mani mūžīgā sniega vidū vienos šortos, viņi uztvēra mani kā halucinācijas. Un, kad es tuvojoties viņiem jautāju, vai viņiem ir krēms pret apdegumiem, viņiem gandrīz acis no dobumiem izkrita!” stāsta Vims.

8

Saules apdegumi Kilimandžāro sniegos Vimam lika pieņemt jaunu izaicinājumu. Pēc divu gadu mācībām viņš skrēja maratonu Namībijas tuksnesī, tā laikā neiedzerot ne malka ūdens.

9

Ar visu to Vims Hofs neuzskata sevi par varoni. “Varoņi vienmēr ar kādu cīnās, un es esmu mieru mīlošs cilvēks. Turklāt es varu atļauties uzsmēķēt vai iedzert, un arī pārējā sevi neierobežoju- man ir pieci bērni. Es neesmu fanātiķis, neesmu mūks, es tikai gribu kontrolēt savu ķermeni un pārbaudīt savu spēku” saka Vims.

10

Var tikai apbrīnot šī cilvēka spējas un pārvērtēt savas dzīves vadmotīvus!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: ofigenno.cc

Pievienot komentāru