Kaķa nāve jeb kāpēc kaķis un lilijas nedrīkst atrasties vienā telpā!

Kad viņa ieraudzīja kaķēnu, viss viņa purniņš bija apelsīnu krāsas ziedputekšņos, un viņš bija ļoti sliktā stāvoklī. Sieviete nekavējoties aizveda kaķēnu uz vetklīniku, bet, diemžēl, bija par vēlu, un Misto nomira tajā pašā dienā.

1

Veterinārārsti deva kaķēns sedatīvus līdzekļus un mēģināja izraisīt vemšanu, bet, neskatoties uz visiem centieniem, glābt dzīvnieku neizdevās, Misto nomira no nieru un aknu mazspējas.

Vēlāk Elizabete uzzināja, ka lilijas kaķiem var izraisīt nopietnu saindēšanos, kas noved pie dzīvnieka bojāejas, kas arī bija Misto nāves cēlonis.

2

“Ja es būtu zinājusi, ka lilijas ir kakiem nāvējošas, es nekad nebūtu tās turējusi mājās,” stāsta Elizabete.

Tagad Elizabete kopā ar veterinārārstiem cenšas panākt, ka puķu pārdevēji, floristi un lielveikalu īpašnieki, kas pārdod ziedus, uz lilijām pielīmē īpašu uzlīmi ar brīdinājumu, ka lilijas var būt nāvējošas mājdzīvniekiem.

3

“Es biju satriekta. Tā bija viena no traumējošākajām pieredzēm manā mūžā. Viņš vēl bija pavisam mazs kaķēns, es biju klāt un cīnījos par viņa dzīvību. Tas bija šausmīgi.” stāsta Elizabete.

“Šis ir otrais kaķis pēdējā gada laikā, kurš miris no saindēšanās ar lilijām, jo īpašnieki nezināja, ka tās ir bīstamas kaķiem.” stāsta vetārsts Endijs Nelsons.

©TOPRAKSTI.LV/FOTO: 4TOLOLO.RU

Pievienot komentāru