Citruss ūdens
Jums vajadzēs:
- Viena apelsīna šķēlītes
- Viena laima šķēlītes
- Viena citrona šķēlītes
- Auksts, filtrēts ūdens
- Ledus
Pagatavošana:
Lieciet augļus burkā un nedaudz ar karoti saspaidiet- lai izdalītos sula, bet tā, lai tie nepārvērstos putrā. Piepildiet burku ar ledu, pārlejiet ar ūdeni un uzmanīgi visu samaisiet. Uzlieciet vāciņu un ievietojiet ledusskapī. Pēc pāris stundām ūdens būs kļuvis vēl piesātinātāks un aromātiskāks, bet ledus būs kā šķērslis, lai augļi neiekristu glāzē.
Ūdens ar avenēm un laimu
Jums vajadzēs:
- Divus laimus, sagrieztuš šķēlītēs
- Sauju avenes
- Auksts, filtrēts ūdens
- Ledus
Pagatavošana:
Izspiežam no laimiem sulu burkā, pievienojiet arī izspiestos laimus un avenes. Nedaudz saspiediet augļus, pievienojiet ledu un ūdeni un visu ielieciet ledusskapī. Iegūsiet košu un garšīgu dzērienu.
Ūdens ar ananāsu un piparmētru
Jums vajadzēs:
- Piparmētru zariņš
- Glāze ananāsu gabaliņu
- Auksts, filtrēts ūdens
- Ledus
Pagatavošana
Lieciet burkā piparmētru lapiņas, saspaidiet tās- tā, lai justu to aromātu. Pievienojiet ananāsu gabaliņus un arī tos saspaidiet. Pievienojiet ledu un ūdeni un ļaujiet atdzesēties ledusskapī.
Ūdens ar kazenēm un salviju
Jums vajadzēs:
- Pusglāze kazeņu
- Zariņš salvijas
- Auksts, filtrēts ūdens
- Ledus
Pagatavošana:
Šim ūdenim piemīt smalka un atsvaidzinoša garša. Saspaidiet salvijas lapas, pievienojiet ogas un atkal visu saspaidiet. Pievienojiet ledu un ūdeni, ievietojiet ledusskapī.
Ūdens ar arbūzu un rozmarīnu
Jums vajadzēs:
- Pusglāze gabaliņos sagriezta arbūza
- Rozmarīna zariņš
- Auksts, filtrēts ūdens
- Ledus
Pagatavošana:
Lieciet burkā rozmarīnu un nedaudz saspaidiet. Pievienojiet arbūza gabaliņus un uzmanīgi paspaidiet, bet tā, lai neizveidojas putra. Pievienojiet ledu un ūdeni un novietojiet ledusskapī.
Šādus dzērienus ledusskapī uzglabājiet ne ilgāk kā 3 stundas. Lejot ūdeni glāzē, ieteicams izmantot sietiņu, lai augļi, ogas un lapiņas nenonāktu glāzē.
©TOPRAKSTI.LV / FOTO: theyummylife.com