Ko latvieši visbiežāk fotografē ar telefonu – dabu vai selfijus?

Foto – Pixabay

Kopš ir pieejami tālruņi ar iebūvētu fotokameru, strauji ir audzis visā pasaulē uzņemto fotogrāfiju skaits – statistika rāda, ka 2017. gadā visā pasaulē uzņemti aptuveni 1,2 triljoni digitālo fotogrāfiju, no kurām 85% fotografētas ar viedtālruni.

Samsung Electronics Baltics aptaujā noskaidrots, ko visbiežāk ar savu viedtālruņu kamerām izvēlas iemūžināt Latvijas iedzīvotāji.

Aktīvākie telefona kameras lietotāji – jaunieši un sievietes

“Aptaujas rezultāti rāda, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju telefona kameru izmanto vismaz pāris reizes nedēļā, bet 19% – vairākas reizes dienā. Aktīvākie kameras lietotāji ir jauni cilvēki un sievietes – 34% jauniešu vecumā no 18 līdz 29 gadiem un 25 % sieviešu ar telefonu fotografē vairākas reizes dienā,” stāsta Samsung Electronics Baltics tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs Māris Ķikāns.

Visbiežāk fotografējam dabu

Populārākie skati, ko Latvijas iedzīvotāji izvēlas iemūžināt savos viedtālruņos, ir daba (50%), sadzīves situācijas (46%), pasākumi (34%) un bērni (28%). Retāk Latvijas iedzīvotāji fotografē ēdienu (13%), citus pieaugušos (13%) un pašportretus (12%).

Pašportretus visbiežāk fotografē jaunieši (32%), kamēr cilvēki virs 50 gadiem to dara pavisam reti – vien 3%. Savukārt bērnus labprātāk iemūžina cilvēki vecumā no 30 līdz 39 gadiem (42%) un sievietes (37%).

Viens viedtālrunis – vairākas kameras

Dažādu skatu iemūžināšanai nepieciešami dažādi kameras tehniskie parametri – piemēram, portrets izdosies skaistāks, ja fons būs nedaudz izplūdis, bet vakara pasākumus pieklusinātā apgaismojumā vislabāk varēs nofotografēt ar kameru, kas labi uztver gaismu. Jaunajā Samsung Galaxy S10+ viedtālrunī iebūvētas trīs aizmugurējās un divas priekšējās kameras, kā arī inteliģentā Scene Optimizer funkcija, kas spēj atpazīt 30 populārākos objektus un atbilstoši pielāgot kameras uzstādījumus, lai bilde izdotos patiesi lieliska.

Dabas mīļotājiem un ceļotājiem skaistu ainavu iemūžināšanai īpaši noderēs Galaxy S10 ultra platleņķa kamera, kas spēj tvert ainavu 123 grādu platā leņķī, kas nozīmē, ka šī kamera uztver teju tikpat cik cilvēka acs.

Pievienot komentāru