Krampji kājās miegā. Kāpēc rodas, kā atbrīvoties?

Foto – Pixabay

Ļoti bieži krampji rodas, ja istabā, kurā cilvēks guļ, pietrūkst skābekļa. Tas nozīmē, ka tā pietrūkst arī organismam. Tāpēc guļamistabas izvēdināšana pirms gulētiešanas ir obligāta. Bet ko darīt, ja krampji iemetušies?

– Ja krampji regulāri savelk kāju naktī, vēlams pie gultas turēt kādu metāla priekšmetu (katliņa vāku, uzgriežņu atslēgu – vienalga, ko). Kolīdz sākas krampji, tas jāpieliek kājai. Aukstais metāls izraisīs muskuļa saraušanos, un muskulis tiks atbrīvots. Cits variants: palaga malā var turēt spraužamadatu un, kad sākas krampji, viegli padurstīt muskuli. No radušās sāpju sajūtas krampji atlaižas.

- Pret krampjiem palīdz zem mēles palikta validola tabletīte.

- Var pamēģināt šādu līdzekli: puslitra burku piepilda ar kliņģerīšu ziediem, pielej pudelīti trīskāršā odekolona un ēdamkaroti ožamā spirta, uzliek vāciņu un 7 dienas nostādina tumšā vietā. Lieto kāju ierīvēšanai no rītiem un vakaros.

- Nažagalu krīta pulvera uzliek uz mēles un norij, uzdzerot malku ūdens. Tas ne tikai novērš krampjus, bet ir arī labs miega līdzeklis. Var izmantot arī vistu olu čaumalas, kas iepriekš rūpīgi nomazgātas, izžāvētas un samaltas pulverī.

- Sāpošo vietu var ierīvēt ar galda etiķi. Izmantojot šo metodi, etiķis jātur līdzās gultai, lai vajadzības gadījumā tas būtu pa rokai.

- Efektīvi palīdz arī dadža lapu aplikums celim. Ceļa locītavai apliek svaigas dadža lapas un piesaitē. Procedūru var veikt arī dienā un staigāt ar visu apsēju. Pēc laika krampji vairs nemocīs.

Pievienot komentāru