Kuri produkti ir labākie tauku dedzinātāji? Būsi pārsteigta, ko var lietot cukura vietā!

Foto – Pixabay

Ir virkne produktu, kas ne tikai nepalielina ķermeņa masu, bet arī sadedzina jau esošos liekos taukus.

Greipfrūts. Šis auglis pazemina insulīna līmeni, kas savukārt mazina vēlmi kaut ko uzkost. Regulāri katrā ēdienreizē apēdot pusīti greipfrūta vai izdzerot 150 g augļa sulas, 2 nedēļās ķermeņa svaru var samazināt aptuveni par 2 kg.

Greipfrūta sulu var sajaukt ar apelsīna vai citrona sulu – šāds kokteilis papildus nostiprinās imunitāti un attīrīs organismu no sārņiem.

Zaļā tēja. Tā novērš vēža šūnu veidošanos, nepieļauj sirds-asinsvadu slimību attīstību. Zaļā tēja labvēlīgi iedarbojas arī uz metabolisma procesiem organismā. Izdzerot 5 tasītes zaļās tējas dienā, tiek zaudētas 70–80 kalorijas.

Asi ēdieni. Asās garšvielas liek organismam svīst, palielina sirdsdarbību, kas savukārt paātrina metabolismu. Taču ir veltas cerības ēst pikantos čipsus vai asus ceptus ēdienus un gaidīt, ka tie palīdzēs atbrīvoties no dažiem liekiem kilogramiem.

Liesi piena produkti. Tie ne tikai piegādā organismam kalciju, bet arī palielina hormona kalcitroila sintēzi, kas liek šūnām sadedzināt vairāk tauku.

Ūdens. Ir grūti samazināt ķermeņa svaru, nelietojot parasto dzeramo ūdeni. Ja organismā nav pietiekams šķidruma daudzums, metabolisma procesi palēninās. Var pazemināties arī glikozes līmenis asinīs, parādīties nespēks un galvas reiboņi.

Kanēlis. Tikai 1/4 tējkarotes kanēļa, apēsta maltītes laikā, palīdz daudz efektīvāk uzsūkt cukuru un pazemināt tā līmeni asinīs. Bet augsts cukura līmenis asinīs, kā zināms, veicina arvien jaunus tauku nogulsnējumus. Jāpiebilst, kanēli var izmantot arī cukura vietā, jo tam ir dabiski salda garša.

Olbaltumus saturošs uzturs. Muskuļu masas veidošanai nepieciešams olbaltums. Bet jo vairāk cilvēkam ir muskuļu, jo vairāk tauku tiek sadedzināts (pat atpūšoties). Turklāt olbaltumu uzsūkšanai organisms patērē daudz vairāk kaloriju, nekā tas nepieciešams taukiem un ogļhidrātiem. Ieteicamākie olbaltuma avoti ir vistas krūtiņa, zivis, olas baltums, tītara gaļa.

Pievienot komentāru