Savulaik šos salātus pasniedza izslavētās Rīgas kafejnīcās, kuru Latvijas galvaspilsētā bija tikpat daudz kā Parīzē, raksta portāls “Lifehack-Pro-Dachu”.
Apmeklētājiem ļoti garšojuši šie salāti, jo tie bija sātīgi un nemaksāja dārgi. Īpaši lielā sajūsmā bija studenti, kuriem otrie ēdieni bieži nebija pa kabatai.
Kā šos salātus dēvējam mēs paši? Laikam jau vienkārši par pupiņu salātiem!
Sastāvdaļas 3 porcijām
200 g šķiņķa
200 g siera
200 g vārītu pupiņu
Majonēze
Pagatavošana
1. Sagriešana. Svarīgākais pagatavošanas posms, nākamais ir tikai sajaukšana. Šķiet, tieši šī ir galvenā salātu izcilā iezīme, jo citādi pagatavot tos var piecās minūtēs.
2. Ņem virtuves dēlīti, nazi un sagriež visas trīs pamata sastāvdaļas vienāda izmēra kubiņos – tik mazos, ka tie pēc izmēra aptuveni atbilst pupiņai.
3. Vienāda izmēra kubiņus būs vieglāk maisīt, tie skaistāk izskatīsies un arī uz kārā zoba šādi salāti garšos vislabāk.
4. Kad visas sastāvdaļas sajauktas, salātiem pievieno majonēzi. Pēc vēlēšanās var pielikt arī zaļumus.
Labu apetīti!