Lūk, kā jāaudzina bērni! Stāsta uzņēmējs, kurš zina, ko dara

Šajā foto – mans sniegbaltais Land Cruiser un antracīta šķembas. Un atkritumu maisi … Šis ir manu dēlu bizness un tikai tāpēc viņi var atrasties tik tuvu mašīnai un šķembām.

Ja jūs brauksiet caur manu ciemu un redzēsiet divus 7 un 9 gadus vecus zēnus, kas rokas pa atkritumiem- tie ir mani bērni. Ar viņiem kopā ir suns – ne aizsardzībai, bet kompānijai. Tā viņi trijatā katru nedēļas nogali rokas pa atkritumiem, vācot pudeles. Ciematā ir ideāla tīrība! Viņi noņem pudelēm etiķetes un pēc tam tās tiek saspiestas un šķirotas: melnajos maisos baltas pudeles, un zilajos- krāsainās. Pēc tam mēs maisus liekam manā automašīnā. Pirmdienas rītā vecākais dēls ar vadītāju brauc nodot pudeles pārstrādei, par ko saņem samaksu.

Nauda tiek sadalīta starp abiem- vecākais dabū vairāk, jo viņš vairāk savāc. Bērni naudu netērē, bet krāj. Vecākais dēls atdeva savus uzkrājumus man par 24% likmi gadā. Turklāt vecākais dēls strādā manā furnitūras noliktavā.  Pirms mēneša es nolēmu, ka tas nav pietiekami, tāpēc radās pudeļu vākšanas bizness. Mazākais iet uz bērnudārzu, tāpēc viņam nav laika strādāt noliktavā, kā rezultātā viņam ir tikai viens ienākumu avots – pudeles.

2 (1)

Ienākumi no šādās nodarbes- 100 rubļi par 300 pudelēm. Mācīšana bērnu strādāt, ieaudzina viņam izpratni par naudas vērtību, iemāca patstāvību un neatkarību, kas ir nenovērtējami. Tādā veidā cīņā starp mīlestību pret mašīnu un pedagoģiju uzvarēja pedagoģija.

3 (1)

Es esmu pārliecināts, ka šie puiši izaugs par īstiem vīriešiem, kuri zina naudas cenu un spēj nodrošināt savas ģimenes.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: OFIGENNO.CC

COMMENTS

Pievienot komentāru