Saskaņā ar pētījumiem, pētnieki apgalvo, ka pārgatavojušies banāni, kam jau nomelnējusi miza, nedaudz atšķirīgi ietekmē mūsu ķermeni.
Par nenogatavojušajos vai zaļos banānos ir rezistentā (nešķīstošā) ciete. Tā netiek sagremota tievajās zarnās, bet fermentējas resnajā zarnā, bieži izraisot vēdera pūšanos. Tomēr šī ciete ir noderīga tiem, kas ietur diētu, un kam ir 2. tipa cukura diabēts.
Nogatavojušos augļos lielākā daļa no cietes tiek pārvērsta cukurā. Tāpēc nogatavojušies banāni ir ne tikai saldāki, bet arī vieglāk sagremojami. Tas nozīmē, ka tie ir vairāk noderīgi gremošanai. Tajos ir daudz noderīgas vielas. Un pats galvenais – jo tumšāks banāns, jo vairāk tajā ārpusšūnas proteīnu TNF (audzēja nekrozes faktors). Tas nomāc vēža šūnu augšanu.
Apēdot vienu pārgatavinātu banānu dienā var stiprināt imūnsistēmu. Zinātnieki Japānā apgalvo, ka šie augļi satur vairāk šķiedrvielu, C vitamīnu, B grupas vitamīnu, kāliju un antioksidantu nekā to nenobriedušie kolēģi.
Labākais laiks banānu patēriņam – divas stundas pēc brokastīm, kā uzkoda. Nekādā gadījumā nedrīkst ēst tukšā dūšā!
Labu apetīti un esiet veseli!
©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru