Mazulis piedzima bez daļas galvas. Viņš ne tikai izdzīvoja, bet nosvinējis pirmo dzimšanas dienu! FOTO

Sociālajos tīklos Džeksonam ir dota iesauka “spēcīgais”, jo viņš nepakļāvās nāvei, un nesen svinēja savu pirmo dzimšanas dienu. Bērns piedzima ar daļēju smadzeņu pusložu trūkumu, galvaskausa velves kaula un mīksto audu trūkumu, un viņam bija niecīgas izredzes izdzīvot.

1

Viņa iedvesmojošais stāsts fascinējis daudzas ģimenes visā ASV, kas tagad cieši seko zēna veselības stāvoklim un liktenim.

2

Jau māmiņas vēderā Džeksonam tika diagnosticēta Anencefālija – iedzimta anomāliju, kas rodas nepareizas nervu caurulītes veidošanās dēļ, kuras dēļ bērns ir piedzimis bez daļas smadzeņu un galvaskausa.

3

Lai arī mazulis ir izdzīvojis, ārsti nespej dot pozitīvas prognozes viņa nākotnei.

4

Zēna tēvsBrendons stāsta: “Pēc otrās ultraskaņas, kas notika 17. nedēļā, mēs uzzinājām, ka mums būs zēns. Nākamajā dienā Britānija saņēma zvanu no ārsta, kurš teica, ka USG rezultāts rada viņiem bažas. Viņa raudāja un teica, ka bērnam kaut kas nav kārtībā.”

5

6

Turpmāko nedēļu laikā satrauktais pāris staigāja no ārsta pie ārsta, un viņi norādīja, ka bērnam varētu būt viens no vairākiem iespējamiem defektiem, kuru vidū bija arī Dandy-Walker sindroms, Žilbēra sindroms un Spina bifida jeb plaisa mugurkaulā.

7

Ārsti deva pārim iespēju pārtraukt grūtniecību 23. nedēļā, bet jaunais pāris bija pret abortiem un atteicās. Bērns brīnumainā kārtā izdzīvoja grūtniecības laikā un piedzima ar ķeizargrieziena palīdzību 2014. gada 27. augustā, sverot 1.8 kg.

8

Pirmās trīs nedēļas bērns pavadīja intensīvās terapijas nodaļā, pieslēgts pie vairākām sistēmām, lai neroķirurgi spētu izprast esošo situāciju.

9

Pēc vairākām vizītēm pie ārsta un biedējošā lēkmēm divu mēnešu garumā, Džeksons tika nogādāts Bostonas bērnu slimnīcas neatliekamās palīdzības nodaļā, kur mazulim beidzot tika uzstādīta precīza diagnoze – Mikrohidraencefālija. Vecākiem ir cerības, jo mūsdienu medicīna var vismaz atvieglot viņa stāvokli. Tomēr Britānija un Brandons joprojām katru dienu mostas zinot, ka Džeksons šorīt var nepamosties.

10

Brendona darba kolēģi, kad Džeksons piedzima, radīja mājaslapu GoFundMe, lai palīdzētu ģimenei iegādāties dārgās zāles. Šobrīd ir saziedoti ap 55 000 $, bet katru dienu summa palielinās.

11

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: 4TOLOLO.RU

Pievienot komentāru