Mazulis piedzimst ar daļu smadzeņu viņa degunā. FOTO

21 mēneša laikā mazulim veiktas vairākas sāpīgas operācijas, pateicoties kurām mazais var elpot.

5

Olijs mammas vēderā 20. grūtniecības nedēļā. Tieši tad ārsti paziņoja viņa mammai, ka uz mazulīša deguna aug negaidīts mīksto audu veidojums.

6

Neskatoties uz ārstu brīdinājumiem, mazulim piedzimstot, Emija bija šokēta.

“Kad viņi man iedeva Oliju, es biju tik pārsteigta, ka nespēju parunāt.” viņa stāsta.

“Līdzīgi gadījumi notiek ļoti reti. Ar tādiem gadījumiem sastopos, iespējams, reizi gadā.” stāsta Mārtinss Evans, Birmingemas bērnu slimnīcas galvaskausa un sejas ķirurģijas nodaļas vadītājs.

Vēlāk veiktā MRI apstiprināja encefalocēli- defektu, kas izraisa smadzeņu augšanu caur galvaskausa atverēm, izveidojot izvirzītus “maisiņus”. Olija gadījumā šis “maisiņš” izauga uz deguna.

7

Turpmāko 9 mēnešu laikā Ollija deguns auga acīmredzmi, gluži kā pasaku tēlam Pinokio. Ārsti pārbiedētajai Eimijai stāstīja, ka puisēnam nepieciešama operācija, kas sniegs viņam iespēju elpot.

8

“Es biju tik nobijusies, ka Olijam būs jāpiedzīvo tāda operācija, viņš taču bija tik maziņš, un man bija neizturama doma, ka varētu viņu zaudēt.” stasta Eimija.

“Taču ārsti stāstīja, ka pastāv risks rasties infekcijai vai meningīta attīstībai, ja viņš paklups vai vienkārši sasitīs deguntiņu, tāpēc es piekritu operācijai.”

2014. gada novembrī pēc 2 stundu ilgas veiksmīgas operācijas puisēnam tika rekonstruēts deguns, kā dēļ viņam tika atvērts galvaskauss un noņemts maisiņš ar smadzeņu šķidrumu.

9

“Pēc operācijas viņam bija milzīga zigzagveida rēta uz sejas, viņam noteikti ļoti sāpēja, bet viņš turpināja smaidīt un smieties.” stāsta Olija mamma.

“Tieši viņa pozitīvais noskaņojums ļāva izturēt grūtāko posmu mūsu dzīvēs.”

22-gadīgā Olija māmiņa Eimija Pula stāsta, ka drosmīgajam puisēnam tika veltīti nežēlīgi komentāri, kuros cilvēki rakstīja, ka viņš ir “kroplīgs” un “labāk tads vispār nebūtu dzimis”.

10

“Man Olijs ir perfekts. Viņš ir mans mazais reālais Pinokio, un es nevaru ar viņu nelepoties!” stāsta Eimija.

Tagad Olijs ir pilnībā atveseļojies un dzīvo parastu maza, skaista zēna dzīvi, kurš mīl rotaļāties baseinā un spelēties ar savu 4-gadīgo māsu Anabellu.11

“Viņam ir tāds raksturs, ka man ne diena nepaiet bez smieklu lēkmēm, turklāt viņiem ar Anabellu patīk palīksmot!” stāsta Eimija.

“Anabella pat ir kļuvusi greizsirdīga uz brāļa deguntiņu, jo viņš saņem vairāk uzmanības.”

Tagad Eimija cenšas izplatīt informāciju internetā, lai mazinātu bērniem ar invaliditāti veltītos nežēlīgos komentārus.

“Es negribu, ka bērni vai citi cilvēki saskarās ar negatīviem komentāriem, kā tas bija Olijam. Domāju, ka labākais veids, kā no tiem izvairīties, ir sniegt pilnīgu informāciju.” viņa piebilst.

©TOPRAKSTI.LV/FOTO:4TOLOLO.RU

Pievienot komentāru