Melnādaino meiteni burtiski vilka ar virvi aiz kakla. Bet patiesība izrādījās šokējošāka! FOTO

Vašingtona nāve ietekmēja sabiedrības attieksmi pret linčošanu, kritika piespieda cilvēkus pārtraukt atbalstīt šādu tiesu, kas tika uzskatīta par barbarisku. Bet Vako pilsētas slava ir iesakņojusies uz ilgiem laikiem. Pavisam nesen, melnādainās Kei Pī vecāki iesniedza tiesā prasību par $ 3 000 000, uzskatot, ka meitene balto bērnu sarīkotas linčošanas laikā ieguvusi kakla traumu.

1 (1)

12 gadus vecā Kei pārradās mājās no skolas ekskursijas ar dīvainu traumu. Pēc bērnu teiktā, kad viņi šūpojās improvizētās šūpolēs, “viena no virvēm aptinās ap meitenes kaklu un vilka viņu dažus metrus.” Bet vecāki apgalvo, ka to izdarīja trīs pusaudži ar rasistisku nodomu.

2

Rēta tiešām izskatās Biedējoši, it kā meitenes kakls ticis sagriezts un tad sašūts atpakaļ. Cietušās Kei Pī māte ir dusmīga, jo neviens pat nepacentās paziņot, ka viņas meita ir ievainota.

3

Skolas pārstāvji apgalvo, ka tā ir tikai nejaušība un nekādi rasistiski motīvi nevar būt. Viņi ļoti nopietni izturas pret apvainojumiem un iztaujājuši visus, kas bija tajā braucien ā. Pēc viņu domām, neviens netaisījās ievainot meiteni un nemēģināja viņu traumēt.

4

Ir vērts pieminēt, ka klasē no divdesmit diviem skolēniem divi ir ar tumšu ādas krāsu, un Kei Pī ir viena no tiem. Nav zināms, kāds būs iznākums šajā stāstā, Bet pagaidām pret skolu ir izvirzīta apsūdzība. Par morālo kaitējumu, nolaidību, fiziskām sāpēm un rasistiskiem motīviem. Starp citu, Kei Pī turpina mācīties, un viņas vecāki, šķiet, negatavojas viņu iekārtot citā skolā.

Internetā informācija par šo notikumu izplatījās ātri, raisot plašu diskusiju vilni. Cilvēki ieņem ļoti dažādas pozīcijas, un, acīmredzot, lieta būs karsta. Neviens pagaidām nav sodīts.

©TOPRAKSTI.LV/FOTO:ofigenno.cc

Pievienot komentāru