“Melnais pasts” atkal atvērts. Aicina Andra Zeibota horrorfarss!

Foto – dramaturguteatris.lv

Piektdien, 22. martā plkst. 19:30 Dramaturgu teātra Kamerzālē atkal varēs noskatīties Andra Zeibota “horrorfarsa” jeb šausmu komēdijas žanrā sarakstītās lugas “Melnais pasts” iestudējumu.

Šis žanrs latviešu dramaturģijā ir mazāk zināms un būs tuvāks tiem skatītājiem, kam patīk tādas Tima Bērtona filmas kā “Bītldžūss”, “Čārlijs un šokolādes fabrika” vai leļļu filma “Līgava līķis”.

Dēmonisks personāžs Groibers, kurš ierodas reizi 100 gados, kādā ciematā kļūst par pasta priekšnieku un sāk valdīt par cilvēku prātiem. 1914. gadā, laikā, kas pieminēts lugā un kad sākās Pirmais Pasaules karš, pasts ir galvenais informācijas centrs.

Tagad šāds informācijas centrs ir katrā māja, jo katram mājās ir dators un e-pasts, tātad “Melnais pasts” šodien ir visapkārt. Ja kādu interesē, kā var vienā un tai pašā vietā baidīties un smieties, vajag iedomāties braucienu atrakciju kalniņos vai karuselī. Iespējams, ka līdzīgas sajūtas varēs piedzīvot šajā izrādē, tikai atšķirība no karuseļiem ir tāda, ka šeit būs arī par ko padomāt – par to cik neaizsargāts katrs cilvēks ir pret ļauno.

Atjaunotā iestudējuma režisori ir Andris Zeibots, Gunta Kusiņa un Hermanis Paukšs, lomās šājā izrādē būs redzami gan pieredzējušie, gan jaunie Dramaturgu teātra aktieri: Agita Zvīne, Andra Zamerovska, Anita Matisone, Antra Legzdiņa, Dagnija Gaubšteina, Elīna Skrastiņa, Guna Aļaškeviča, Ilze Kleinhofa, Inese Malnača, Inta Abrazone, Iveta Kaminska, Justīne Potapova, Krista Laktuka, Kristīne Berngarde, Kristīne Kalniņa, Laura Miķelsone, Liene Jankava, Olga Zeile, Undīne Bušmeistere, Zane Karpenko, Žanete Dondukova, Aivars Alps, Artis Bērziņš, Austris Pirktiņš, Ādams Pūrītis, Dainis Liepiņš, Jānis Steps, Māris Jirgens, Māris Matisons un Miks Kalējs.

Dramaturgu teātris ir dibināts 2007. gadā un šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Rīgā, K. Barona ielā 130/12. Biļetes uz izrādēm var iegādāties www.bezrindas.lv vai teātrī pirms izrādes. Vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv

Pievienot komentāru