Mutācijas dēļ pusaudzis pārvēršas padzīvojušā “atnācējā” FOTO

Nihalam, kurš ar savu ģimeni dzīvo Mumbajas priekšpilsētā, jau ir krunkaina āda, sačokurojušies locekļi un viņa galvaskauss izskatās kā ierastos citplanētiešu attēlojumos. Turklāt, līdzību ar citplanētieti pastiprina pilnīgs ķermeņa apmatojums trūkums.

3

Par Nihala paātrinātās novecošanās un neparastā izskata cēloni ārsti uskata retu ģenētisku slimību- Hutchinson-Gilford progeria. Šis sindroms ir sastopams 1 no 1 000 000 cilvēku. Tā uzskatāma par neārstējamu slimību. Vidējais dzīves ilgums slimniekiem- 13,4 gadi. Un slimība biežāk konstatēta zēniem nevis meitenēm.

Līdz šim precīzs slimības izraisītājs nav zināms. Tiek uzskatīts, ka mutāciju iemesls meklējams gēnā LMNA, kas ir atbildīgs par lamīna, A- proteīna kodēšanu, kas veido vienu no kodolu šūnu membrānas slāņiem.
Bērni ar šo sindromu, šķiet pavisam normāli piedzimstot, tāpēc Indijas jaunieša vecāki nezināja par ģenētiskiem traucējumiem, līdz brīdim, kad bērnam bija aptuveni divi gadi.

Šis sindroms raksturojams ar mazu augumu un kritiski zemu ķermeņa svaru. Tagad, kad Nihils ir 120 centimetru garš, viņš sver tikai 12,5 kilogramus.

4

Sava ārējā izskata dēļ, puisim nācās pamest skolu, jo vienaudži viņu apsaukāja par “vectētiņu-atnācēju”, vēsta “Metro”.

Tagad ārsti klīnisko pētījumu ietvaros puisim dod pretvēža preperātus, cerībā, ka izdosies palēnināt novecošanās procesus. Viņi norāda, ka Nihila smadzenes un prāta spējas atbilst viņa vecumam. Paātrinātā novecošanās attiecas tikai uz jaunieša ķermeni.

5

Pagaidām nav skaidrs, vai speciālistiem izdosies kaut nedaudz paildzināt pusaudža dzīvi. Šobrīd ārstiem izdevies uzlabot lūcītavu elastību un panākuši svara pieaugumu par 2 kilogramiem.

Pusaudža ģimene uzsver viņa maigo raksturu un lielisko sadzīvošanu ar 11-gadīgo māsu un 4-gadīgo brāli.

Tomēr, apzinoties, ka pusaudzim nav palidzis daudz laika dzīvot, ģimene sastādījusi lielāko sapņu sarakstu, kurā ietilpst arī robotsuns ASIMO un brauciens uz Disnejlendu.

Zēna tēvs apgalvo, ka centīsies izpildīt visas zēna vēlmes, neatkarīgi no tā, cik ilgi viņam vēl atlicis dzīvot.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: MIRFACTOV.COM

Pievienot komentāru