Nākotnes auto kas liks aizmirst par mums zināmo degvielu FOTO

Amerikāņu firma – Laser Power Systems piedāvā savu skatījumu automašīnu nākotnē. Degvielas vietā viņi piedāvā lietot toriju 232 – Vāji radioaktīvu ķīmisku elementu kurš spēj radīt milzīgu enerģijas daudzumu. Vienam gramam torija 232 izotopa ir tāda pati efektivitāte kā 28 000 litriem benzīna!

2
Ar šādu nākotnes degvielu ar automašīnu varēs nobraukt miljoniem kilometru tikai vienreiz uzpildoties. Pēc idejas šādai automašīnai uzpilde nebūs nepieciešama jo visdrīzāk nolietosies daudz citas automašīnas detaļas pirms vajadzēs uzpildīties.

3
Pēc būtības dzinējs balstīts uz torija 232 lāzeru kurš sakarsē ūdeni kas liek griezties tvaika turbīnām. Nepieciešamais torija 232 daudzums būtu tik 8 grami un motora aptuvenais svars nedaudz virs 200 kilogramiem. Speciālisti no Laser Power Systems sola uzsākt automašīnas ražošanu tuvāko divu gadu laikā.

4
Tomēr ir arī vairāki skeptiski spriedumi saistībā šo projektu. Lai arī torijs 232 nav stipri radioaktīvs, bet tomēr tas ir radioaktīvs un tas nozīmē dzinēja nodalījumu nāksies nopietni izolēt no apkārtējās vides. Palielinot automašīnas masu uz izolācijas rēķina, masa iespējams būs pārāk liela, lai auto izkustētos no vietas.

5

Kā arī kas notiks ar automašīnu avārijas laikā jo radiācija pati par sevi ir bīstama?! Un protams kā šādas automašīnas utilizēs?! 50-tajos gados kompānija «Ford» jau centās izveidot ar kodolenerģiju darbināmu automašīnu, bet tālāk par vispārēju koncepciju nekas netika turpināts, lai gan šķita, ka pēc 10 – 20 gadiem tā būs nākotne.

6

Atliek vien apbruņoties ar pacietību un gaidīt, jo kas zin varbūt šī nebūs viena no tām idejām kas netiek realizēta, bet taisni pretēji. Varbūt piedzīvosim šādu automašīnu masveida ražošanu ar torija 232 dzinēju. Laiks rādīs jo šķēršļi šādām un savādākām idejām ir daudz jo šobrīd pasaulē nafta ir visa pamats un milzu peļņa ko tā dod kas nosaka savu kārtību uz pasaule.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: OFIGENNO.CC

COMMENTS

Pievienot komentāru