Līdz pat šim brīdim daudzi pat nenojauš, ka ķiploks, ko mēs iegādājamies lielveikalā, lielākajā daļā gadījumu ir atvests no Ķīnas.
Tā nebūtu nekāda lielā problēma, ja ķiploks, kas radīts Ķīnā, nebūtu toksisks. Ķīnas ražotāji izmanto aizliegtus pesticīdus, lai paaugstinātu ražu, bet tiem var būt graujošas sekas uz veselību. Turklāt, lai palielinātu uzglabāšanas termiņu un iegūtu labāku izskatu, ķiploka galviņas tiek iepriekš izmērcētas…. hlora šķīdumā. Tieši tāpēc tās tik skaistu un garšīgi izskatās veikalu plauktos. Tā kā labāk izsvītrot Ķīnas dārzeni no savas ēdienkartes. Bet iesākumā ir jāiemācās atšķirt toksisko, Ķīnā audzēto ķiploku.
Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!