Nekļūsti pasaulei par miskasti! Astoņi Dalailamas padomi, kā lieki netērēt enerģiju

Ilustrācija – Pixabay

Rietumnieku iztēlē enerģijas jēdziens bieži saistīts ar darbu. Zinātne pēc būtības definē enerģiju kā spēju izpildīt uzdevumu vai strādāt. Tīri garīgā nozīmē vārds “ enerģija” var nozīmēt arī ko citu: tas var būt dzīves impulss vai freidiskais libido, kā arī, virspusējāk, motivācija, kas ļauj mums izpildīt ikdienas pienākumus.

Tajā pašā kontaktpunktā starp iekšējo dzīvi un pasauli Dalailama izteicies par ieradumiem un ikdienas darbībām, kas iztukšo mūsu potenciālu, kamēr esam sevi izsmēluši. Šie enerģijas zagļi jeb “vampīri” var ietvert visdažādākās attiecības, kurās mēs barojam viens otru uz netaisnīgu uzstādījumu pamata. Bet dzīvē ir situācijas, kas tāpat var iztērēt mūsu enerģētiskās rezerves, un mēs ne vienmēr zinām, kā pret to cīnīties.

Dalailama piedāvā astoņus ieteikumus attiecību ar sevi un ar pasauli attīrīšanai un uzlabošanai, lai mēs varētu labāk izmantot savu enerģiju un iegūtu lielāku brīvību.

1. Atlaid cilvēkus, kuri izplata tikai sūdzības, žēlabas, bailes, nelaimes un apsūdzības. Ja kādam vajadzīga tikai miskaste, neļauj viņam šim nolūkam izmantot tavu prātu.

2. Apmaksā savus rēķinus laikus. Tai pašā laikā, ja kāds ir parādā tev un nespēj samaksāt, vienkārši atlaid šo parādu.

3. Turi savus solījumus. Ja tu tos neievēro, pavaicā sev, kāpēc tu tā pretojies sevis apsolītajam. Pats vieglākais veids, kā izvairīties no nespējas izpildīt to, ko negribi darīt – neapsolīt to jau pašā sākumā.

4. Dod sev atļauju atpūsties, kad tas nepieciešams, un rīkoties, kad pienāk tam piemērots brīdis.

5. Apkopo un organizē. Nekas netērē vairāk enerģijas, kā netīras vietas, kas piepildītas ar vairs nevajadzīgām lietām.

6. Veselība ir tava prioritāte. Bez vesela ķermeņa, kas spēj darboties arī lielas slodzes režīmā, tu neko nespēsi izdarīt.

7. Pieņemšana nenozīmē zaudēšanu. Nekas tā nepatērē enerģiju, kā cīņa pret situācijām, kuras nav iespējams mainīt.

8. Piedošana. Atlaid situācijas, kuras nodara tev sāpes. Tu vienmēr vari atteikties no atmiņu nodarītajām sāpēm.

Pievienot komentāru