Nemet ārā valriekstu starpsieniņas! 6 dziednieciskas receptes pret dažādām kaitēm

Foto – Pixabay

Veselīgi ir ne tikai valriekstu kodoliņi – daudz laba ir arī riekstu iekšējā šķērssieniņā, kas parasti kopā ar čaumalām tiek izmesta laukā. Joda deficīts organismā ir plaši izplatīta parādība un, pēc daudzu speciālistu atzinuma, arī viens no dažādu slimību attīstības cēloņiem.

Cilvēks, kuram ir joda deficīts, kļūst ne tikai savārdzis, saguris, raudulīgs un viegli uzbudināms, viņam paaugstinās arteriālais spiediens, pastiprinās svīšana, pasliktinās atmiņa, trīc uz priekšu izstieptas rokas.

Parasti joda deficīta gadījumā tiek traucēta vairogdziedzera darbība, kas savukārt ietekmē imūnsistēmu, rosina mastopātijas, miomas, prostatas dziedzera adenomas attīstību, noved pie psihiskiem traucējumiem, biežas saaukstēšanās un citām kaitēm.

Īpaši bieži joda trūkums tiek atklāts gados vecākiem cilvēkiem, sievietēm grūtniecības laikā un pēcdzemdību periodā, arī tiem, kas ikdienā ilgstoši strādā ar datoru. Lai noskaidrotu, vai organismā joda ir pietiekami, var veikt pavisam vienkāršu eksperimentu. Uz nakti papēžus apziež ar aptiekā nopērkamo joda šķīdumu.

Ja no rīta jods uz papēžiem ir palicis, satraukumam nav pamata – šīs vielas organismā ir pietiekami daudz, un pierādījums tam ir tas, ka uzziestais jods slikti iesūcies.

Toties, ja no rīta papēži kļuvuši bālāki, bet pēdas no uzziestā joda vāji pamanāmas vai pazudušas pavisam, tas nozīmē, ka organismam pietrūkst joda. Lielisks joda avots ir valriekstu šķērssieniņas, no kurām pagatavo novārījumu.

1. recepte un lietošana
Emaljētā traukā ieber pusglāzi šķērssieniņu, aplej ar 2 glāzēm auksta ūdens, uzkarsē līdz viršanai, vāra 10 minūtes uz lēnas uguns, tad atdzesē un izkāš caur marli.

Dzer pa vienam malkam 3 reizes dienā pirms ēšanas. Valriekstu šķērssieniņu novārījumam piemīt spēcīgas baktericīdas īpašības, un tas stiprina vairogdziedzeri. Bet stāvokli var kontrolēt, periodiski (reizi nedēļā) apziežot papēžus ar jodu.

Kolīdz jods pārstās intensīvi uzsūkties, ārstēšanos var pārtraukt. Novārījuma lietošanas ilgums ir ļoti individuāls – tas var svārstīties no 1 līdz 4 nedēļām.

Pēc novārījuma lietošanas pašsajūta jūtami uzlabojas. Cilvēks kļūst mierīgāks, nosvērtāks,
mazāk svīst, pārstāj gausties un raudāt par katru nieku, miegs kļūst ciešāks pat tad, ja pirms tam mocījis bezmiegs, normalizējas vielmaiņas process, un samazinās liekais svars.

2. recepte un lietošana
Valriekstu šķērssieniņas palīdz atbrīvoties no konkrētām kaitēm. Piemēram, pateicoties baktericīdajām īpašībām, tās ar labām sekmēm var izmantot konjunktivīta ārstēšanai. Šajā gadījumā šķērssieniņas jāsamaļ kafijas dzirnaviņās.

Pusglāzi samaltā pulvera aplej ar 1,5 glāzēm auksta ūdens, uzkarsē līdz viršanai, 15–20 minūtes vāra uz lēnas uguns, tad izkāš caur divkārt salocītu marli.

Pēc izkāšanas paliks aptuveni pusglāze tumši brūna novārījuma. Tajā samitrina marles tamponus un uzliek plakstiņiem.

Līdzīgi var ārstēt citas acu infekcijas slimības. Kurss – 1–2 nedēļas. Savukārt kolīta ārstēšanai izmanto valriekstu šķērssieniņu izvilkumu.

3. recepte un lietošana
200–250 ml tilpuma burciņā ieber 2–3 ēdamkarotes šķērssieniņu, aplej ar degvīnu, lai tās būtu pilnībā pārsegtas, un nedēļu nostādina.

Lieto pa 6–10 pilieniem ēdamkarotē ūdens 3–4 reizes dienā. Lietojot izvilkumu regulāri, no kolīta var atbrīvoties 1–2 mēnešos. Un ne tikai.

Izvilkums palīdz novērst ilgstošu caureju. Vēl pret caureju var lietot arī šādu novārījumu.

4. recepte un lietošana
10 valriekstu čaumalas ar šķērssieniņām aplej ar 2 glāzēm auksta ūdens, uzkarsē līdz viršanai un vāra, līdz ūdens kļūst praktiski melns.

Lieto pa ēdamkarotei 3–4 reizes dienā. Pret polipiem zarnu traktā.

5. recepte un lietošana
Ņem šķērssieniņas no 30 valriekstiem, aplej ar puslitru degvīna un 2 nedēļas nostādina tumšā vietā. Lieto pa ēdamkarotei 3 reizes dienā pirms ēšanas.

Valriekstu šķērssieniņas palīdz pat pret tādu smagu kaiti kā diabēts.

6. recepte un lietošana
Pretdiabēta izvilkuma pagatavošanai 2 ēdamkarotes šķērssieniņu aplej ar degvīnu, lai tās būtu pilnībā pārklātas, un nedēļu nostādina.

Lieto katru dienu tukšā dūšā pa 5–6 pilieniem 2 ēdamkarotēs ūdens. Kurss – no 3 nedēļām līdz 3 mēnešiem.

Ārstēšanās procesa rādītājs ir cukura līmenis asinīs. Paralēli uzlabosies arī pašsajūta, pazudīs sausuma sajūta mutē.

Izvilkums spēj pilnībā izārstēt insulīna neatkarīgo diabētu un pankreatītu, bet insulīnatkarīgā diabēta gadījumā samazina nepieciešamo injekciju skaitu.

Valriekstu šķērssieniņu izvilkumu ar labām sekmēm var lietot arī sāpošo vietu ierīvēšanai radikulīta gadījumā.

Pievienot komentāru