Oriģinālā austriešu strūdeles recepte

3

Sastāvdaļas:

  • 340 g milti
  • 2 olas
  • 50 g sviesta
  • 1/4 glāze ūdens
  • 2 ēdamk. cukura
  • 1/2 tējk. sāls

Pildījumam:

  • 600 g āboli
  • 2 ēdamk. cukura (ja āboli ir skābi, cukuru vajadzēs vairāk)
  • 150 g smilšu cepumi
  • 100 g valriekstu
  • 10 g sviesta
  • ola apsmērēšanai
  • pūdercukurs apkaisīšanai

Nelielā bļodiņā sajauc olas ar cukuru.

Izsijā (obligāti!) miltus un pievieno cukura-olu maisījumu un ūdeni.

Pievieno mīkstu sviestu (istabas temperatūrā).

Mīca mīklu, pārklāj ar audumu un ļauj nostāvēties 40 minūtes.

Āboliem attīra no mizām un serdēm, sagriež mazos kubiņos. Cepumus sasmalcina drupatās.

Tagad ir izšķirošs brīdis: strūdeles mīklas satīšana. Izklāj uz galda lielu virtuves dvieli, apkaisa ar miltiem.

Izrullē mīklas taisnstūri tieši uz dvieļa: plānu, ne biezāku par 0,7 cm. Pareizai strūdeles mīklai jābūt nedaudz caurspīdīgai, ar vienādu tekstūru un bez plīsumiem.

Izkausē sviestu un sasmērē ar to visu mīklas virsmu. Liek ābolus, apkaisa ar sakapātiem riekstiem, cepumu drupatām un cukuru.

Ar dvieli viegli sarullē mīklu ar pildījumu, piešķirot tai tradicionālo formu.

Izmantojot tos pašu dvieli pārliek strūdeli uz ieziestas cepešpannas.

Olu saputo un ar to apsmērē virsmu.

Liek strūdeli cepties 20-30 minūtes 200 ° C temperatūrā. Nedaudz atdzesētu desertu apkaisa ar pūdercukuru.

Ideāls deserts pasniegšanai ar saldējumu un šokolādi!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: takprosto.cc

Pievienot komentāru