Pamāte viņai uz skolu lika vilkt šo. Meitene mājās atgriezās raudādama. FOTO

Juzdamās kā karaliene, viņa bieži apcēla klasesbiedrus. Īpaši cieta kāda meitene, kuras vecāki nabadzības dēļ nevarēja atļauties viņai pirkt modernos apģērbus. Viņa bieži valkāja vecākās māsas drēbes, tāpēc bieži neizskatījās moderni.

Šī iemesla dēļ viņai bieži nācās uzklausīt Keilijas izsmieklus un apvainojumus. “Tu stulbā aita! Cik tu tizli izskaties!” – klases “karaliene” apcēla nelaimīgo meiteni.

2 (1)

Drīz par apsmiešanu uzzināja klases audzinātāja un par notiekošo izstāstīja Keilijas tēvam un viņa jaunajai sievai. Vecākus aizskāra meitas rīcība un viņi izdomāja viņu pārmācīt.

Brīvdienās pamāte aiveda Keiliju iepirkties. Pa ceļam viņām gadījās lietoto apģērbu veikals un pamāte piedāvāja meitenie ieiet iekšā, lai pasmietos par piedāvājumu.

Meitene uztvēra to kā spēli un piekrita. Viņa izvēlējās pašas briesmīgākās kleitas, kādas vien tur bija, apveltot tās ar dzēlīgiem komentāriem. Bet par pārsteigumu Keilijai, tā neizrādījās vien spēle. Pamāte nopirka briesmīgāko kleitu. Un pirmdienā vecāki lika uzvilkt to, lai dotos uz skolu.

3 (1)

Keilijai tas bija šoks. Acumirklī no klases karalienes viņa pārvērtās izsmiekla objektā. Taču nonākot šādā lomā viņa saprata, cik sāpīgi ir izturēt vienaudžu ņirgāšanos.

Saprotot savu kļūdu, Keilija atvainojās meitenei, kuru tik ļoti izsmēja. Meitenes salaba. Sarunās atklājās, ka viņām ir daudz kā kopīga. Kopš tās dienas viņas kļuva par labām draudzenēm.

Tajā pašā laikā šis stāsts tika arī publiskots. Kādā no telekanāliem šim stāstam tika veltīta pārraide. Tagad visā Amerikā tiek apspriesta pamātes rīcība. Vai pamāte rīkojusies pareizi šādā veidā pārmācot pameitu? Vai rīcība nav bijusi pārāk nežēlīga un traumējoša meitenes psihei?

4 (1)

Visticamāk, patiesība ir kaut kur pa vidu!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: ofigenno.cc

COMMENTS

  • <cite class="fn">Tīna Rumpa</cite>

    Uzskatu, ka pamāte rīkojās pareizi, jo bērnam jāsaprot kā ir tad ja par tevi ņirgājās!
    Un nav nekas tāds kas varētu baigi kaut ko nodarīt bērna psihei, vienkārši pamāte vēlējas, lai bērns izjūt to uz savas ādas!

  • <cite class="fn">Inga Kraveca</cite>

    Absolūti piekrītu!

  • <cite class="fn">Anna Voitehoviča</cite>

    "Rīcība bijusi pārāk traumējoša un nežēlīga pret meiteni". Absolūti nepiekrītu. Vai nežēlīgāk nebija tās meitenes izturēšanās pret nabadzīgo meiteni? Šāda mācība no vecāku puses bija kā reiz laikā, mācība visai dzīvei, lai kļūtu par labāku cilvēku. Vismaz sāka apzināties robežas. Lielai daļai mūsdienu pusaudžu vajadzētu šādu mācību piedzīvot.

  • <cite class="fn">Anita Terlina</cite>

    Pamātes rīcība ir pareiza.Vispirms tika apspriests ar tēvu,kas piekrita.Rezultāts bija pozitīvs.

Pievienot komentāru