Par šīs skaistules galvu sola 1 miljonu. Nekad neuzminēsi, ko viņa ir sastrādājusi!

Vai pasaulē ir daudz cilvēku, kuri ir gatavi upurēt visu ticības dēļ? Cik spēcīgam cilvēkam jābūt, lai pamestu ierasto dzīvi un dotos cīņā, aizstāvot savus ideālus?

Džoanna Palani- politoloģijas studente no Dānijas kļuva par snaiperi, lai cīnītos ar “daesh” kaujiniekiem. 23 gadus vecā Irānas-kurdu izcelsmes meitene pameta koledžu un devās uz Sīriju, lai piedalītos cīņās.

Dzimtajā Dānijā viņai draudēja brīvības atņemšana par piedalīšanos nelikumīgā bruņotajā formējumā. Bet tas nav nekas, salīdzinot ar draudiem no kaujiniekiem, kuri ir gatavi maksāt miljonu dolāru par viņas galvu. “Daesh” vadītāji vēlas personīgi iznīcināt Džoannu.

Intervijā žurnālistiem meitene sacīja: “Es esmu gatava upurēt savu brīvību un pat savu dzīvību, lai apturētu teroristus. Es gribu, lai Eiropa būtu drošībā. Šī ir mana personīgā izvēle. Bet mani pašu uzskata par teroristi manā valstī.”

Pēc Džoannas pirmā uzbrukuma Sīrijā Dānijas valdība aizliedza viņai pamest valsti. Džoanna Palani pārkāpa tiesas rīkojumu un atkal devās nogalināt teroristus. Par to viņai draudēja brīvības atņemšana.

Izveidojušos situāciju Džoanna komentē šādi: “Es dzīvoju vienā no labākajām pasaules valstīm. Bet es nevaru mierīgi skatīties uz notiekošo Tuvajos Austrumos, tāpēc es nolēmu rīkoties.”

Palani devās uz Sīrijas ziemeļiem un pievienojās kurdiem, kas cīnās ar “daesh” kaujiniekiem. Visā Sīrijā pavadītajā laikā viņa iznīcinājusi vairāk nekā simts kaujinieku.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru