Pasaulē dārgākais cepums: izsolē pārdots krekeris no Titānika FOTO

Krekeri no Titānika pārdeva par 22968 dolāriem Henry Aldridge & Son izsolē nezināmam Grieķijas iedzīvotājam.

“Tas ir visdārgākais cepums pasaulē. Mēs nezinām, no kuras laivas tas nācis, bet nekādi citi cepumi no Titānika laivām mums nav zināmi.” stāsta izsoles rīkotāji.

Cepums bija daļa no izdzīvošanas komplekta Titānika glābšanas laivās. Tas saglabājies pateicoties Džeimsam Fenvikam, tvaikoņa “Karpatija” pasažierim, kurš saņēma to kā dāvanu no Titānika upuriem pateicībā par glābšanu.

2

Šis cepums ir piedzīvojis Titānika bojāeju 1912. gadā, kurā gāja bojā vairāk nekā 1500 cilvēku, kad “nenogrmdējamais” kuģis skāra aisbergu.

Vēloties saglabāt cepumu kā suvenīru, viņš ielika to fotoaploksnē Kodak un parakstīja “Galete no Titānika glābšanas laivas. Aprlīlis 1912.

3

Vēl viens izsoles objekts bija sudraba kauss, kas tika piešķirts Artūram Rostronam, tvaikoņa “Karpatija” kapteinim, kurš nāca palīgā cietušajiem.

4

Kauss tika pārdots par 197,531 dolāriem, padarot to par trešo dārgāko Titānika relikviju.

5

Kapteiņa Artūra Rostrona foto, kurš redzams kopā ar Titānika izdzīvojošo pasažieri Margaretu Braunu, kausa pasniegšanas brīdī.

6

Izsolē tika pārdota arī aisberga, kura dēļ tiek uzskatīts, ka ir nogrimis kruīza kuģis, foto. Attēls tika pārdots par 32156 dolāriem.

7

Fotografiju uzņēmis galvenais kuģa “Prince Adalbert” administrators, kuģojot garām nākošajā dienā pēc katastrofas.

8

“Nākamajā dienā pēc Titānika nogrimšanas tvaikonis Prince Adalbert peldēja garām aisbergam, kas redzams šajā attēlā. Toreiz mēs neko nezinājām par Titānika katastrofu . No vienas puses bija skaidri redzamas sarkanas krāsas pēdas, kas izskatījās, kā noskrāpētas no kuģa klāja- Prince Adalbert Hamburg- America Line.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: 4tololo.ru

Pievienot komentāru