Iegūto masu liek uz mazas uguns un vāra apmēram 2-2,5 stundas.
Tad pievieno sasmalcinātu ķiploku, cukuru, etiķi un sāli. Vāra vēl 30 minūtes.
Kamēr maisījums vārās, sagatavo burkas.
Karstu adžiku lej burkās un cieši noslēdz vāciņu. Apgriež burkas otrādi un ļauj atdzist. Ietīšana nav nepieciešama
Šīs adžikas pamatā ir trīs sastāvdaļas: ķiploki, asie pipari un sāls. Ķiplokus izvēlieties ar violetas nokrāsas miziņu- tie ir asāki. Vislabāk izvēlēties jūras sāli, taču pārliecinieties, lai tajā nav papildu sastāvdaļas.
©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc
[…] Pašgatavota adžika- ēd uzreiz, vai noglabā ziemai! FOTORECEPTE […]