Pazīstams fiziķis nāk klajā ar ĻOTI BIEDĒJOŠU paziņojumu!

Stīvens Hokings uzskata, ka cilvēcei tuvākajā laikā vairs nebūs citas izvēles, kā vien pamest Zemi un meklēt jaunu mājvietu.

Ar šādiem paziņojumiem pazīstamais fiziķis un teorētiķis nācis klajā jau arī iepriekš. Pēc viņa domām, cilvēcei iespēja izdzīvot būs tikai tādā gadījumā, ja tā pārvērtīsies par starpplanētu civilizāciju. Pretējā gadījumā cilvēki ir nolemti izmiršanai. Pēdējā intervijā žurnālam WIRED Hokings uzsvēris, ka Zemes iedzīvotāji jau ir pārkāpuši robežu, un atpakaļceļa vairs nav.

Fiziķis vēlreiz atgādinājis, ka divi galvenie iemesli, kāpēc cilvēkiem jāmeklē otras mājas, ir planētas pārapdzīvotība un mākslīgā intelekta attīstība, kas rada pavisam reālus draudus. Pēc viņa domām, mašīnas jau itin drīz kļūs tik gudras, ka rezultātā nolems “nomainīt” cilvēci.

Pēdējo gadu laikā mākslīgā intelekta izstrāde kļuvusi par karstu tēmu. Daži eksperti ir vienisprātis ar Hokingu un izsaka līdzīgus argumentus – kaut vai tie paši Īlons Masks un Bils Geitss. Abi mākslīgā intelekta izstrādē saskata draudus cilvēcei. Taču virkne ekspertu, kuriem ir pretēji uzskati, izsakās, ka tamlīdzīgi izteikumi, kas lielā mērā balstīti uz izdomātiem pasaules sagrābšanas scenārijiem, kurus it kā īstenos supergudrs mākslīgais intelekts, ir ļoti kaitīgi, jo var negatīvi ietekmēt to, kā sabiedrība uztvers patieso labumu, kuru nākotnē var sniegt mākslīgais inteleklts.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru