Pelnīt naudu kā pašnodarbinātajam, kas ir jāņem vērā?

Ja nevēlaties strādāt no deviņiem līdz pieciem, bet joprojām vēlaties gūt lielus ienākumus, iespējams, ir laiks apsvērt iespēju strādāt kā ārštata darbiniekam.

Ārštata darbinieki sniedz pakalpojumus vairākiem klientiem un ir pašnodarbinātas personas.

Tas nozīmē, ka esat pats sev priekšnieks un varat pieņemt lēmumus par savu uzņēmējdarbību, kā arī par to, kā veicat savu darbu.

Neatkarīgi no tā, vai vēlaties būt ārštata mārketinga speciālists, rakstnieks, mākslinieks vai cita veida profesionālis, šī varētu būt tieši Jums piemērota karjera, ja vēlaties pats veidot savu grafiku un kontrolēt savu uzņēmējdarbību.

Vai esat gatavs sākt? Rakstā ir izklāstīts, kas ir ārštata darbinieki, kāpēc Jums vajadzētu kļūt par ārštata darbinieku, kā pelnīt naudu, strādājot ārštata jomā, un citi fakti, kas palīdzēs jums sākt.

 

Kas ir ārštata darbs?

 

Ārštata darbs ir darba veids, ko cilvēki veic, ja viņi vēlas strādāt paši sev. Frīlanceri ir paši sev priekšnieki, nevis strādā kādā uzņēmumā. Viņi var uzņemties līgumdarbu lielos uzņēmumos vai mazos uzņēmumos. Viņi var arī vadīt savus veikalus vai uzņēmumus.

Galvenais princips ir tas, ka cilvēks nav pakļauts priekšniekam. Tā vietā viņi strādā ar saviem klientiem un ir atbildīgi par savu darbu un tā izpildi, gluži kā bezriska griezieni, kurus izmantojot ikviens var laimēt naudu, neriskējot ar saviem ienākumiem.

Daži no darbiem, ko var veikt ārštata darbinieki, ir šādi:

Līgumdarbs, kurā viņi paliek pašnodarbinātie visā darba veikšanas laikā.

Līgumdarbs, kas nozīmē, ka persona būs pašnodarbināta, līdz uzņēmums izlems, vai vēlas viņu pieņemt darbā.

Konsultāciju darbs pēc līguma, kad persona tiek nolīgta, lai uz noteiktu laiku konsultētu par konkrētiem jautājumiem.

 

Kāpēc kļūt par ārštata darbinieku?

 

Brīvi līgumdarbinieki ir lieliska karjera cilvēkiem, kuri vēlas ceļot, kuriem ir vairāk brīvā laika vai kuriem ir lielāka elastība attiecībā uz laiku, ko viņi velta darbam.

Pašnodarbināta persona pati izlemj, cik daudz maksāt par savu laiku. Persona izlemj, kurus projektus uzņemties, un var atteikties no lielāka darba, ja uzskata, ka tas prasīs pārāk daudz pūļu vai ka atalgojums nebūs pietiekams.

Darbs attālināti bieži ir arī ārštata darbinieka priekšrocība, lai gan ne visi ārštata darbinieki strādā attālināti.

 

Kāds ir ienesīgākais ārštata darbinieks?

 

Gandrīz jebkurš ārštata darbinieks var būt ienesīgs, lai gan ne visi tādi ir. Visienesīgākais darbs parasti ir šādos amatos:

Mājaslapas dizaineris

Mājaslapas izstrādātājs

Skolotājs

Virtuālais asistents

Rakstnieks

Sociālo mediju speciālists

Redaktors

Grāmatveži

Finanšu konsultanti

 

Lai gan šajās jomās ir daudz cilvēku, kas strādā ārštata profesijās un pelna labu naudu, tās nav vienīgās jomas, kurās var gūt panākumus.

Jums būs jāatrod sava niša un jāizstrādā savs zīmols, lai pats sāktu gūt ienākumus.

 

Kā pelnīt naudu, strādājot ārštata profesijās

 

Ir vairākas lietas, ko varat darīt, lai sāktu pelnīt naudu, strādājot ārštatā. Turpmāk ir izklāstīti četri soļi, kurus varat veikt, lai noskaidrotu, ar ko vēlaties nodarboties kā ārštata darbinieks un kā pelnīt naudu, strādājot ārštata profesijā jūsu vēlamajā nišā.

 

Atrodiet savu nišu

 

Pirmais, kas Jums jādara, ja vēlaties pelnīt naudu kā ārštata darbinieks, ir jāatrod sava niša.

Niša ir jūsu konkrētā kompetences joma. Piemēram, viens cilvēks var būt jurists rakstnieks, bet otrs var pievērsties romānu rediģēšanai.

Katra loma aptver konkrētu nozari vai nozares daļu, palīdzot cilvēkam atrast darbu, ko viņš vēlas darīt un zina, ka var to darīt veiksmīgi.

Lai gan daži cilvēki uzskata, ka niša var būt ierobežojoša, niša var būt arī noderīga, lai virzītu Jūsu jauno karjeru.

Piemēram, ja esat rakstnieks, paskaidrojot, ka koncentrējaties uz medicīnisko saturu, Jūs uzrunās medicīnas pakalpojumu sniedzēji un ierobežosiet citus pieprasījumus no klientiem, kuri, iespējams, nemaksās tik daudz vai kuriem ir darbs, ko Jūs vēlaties darīt.

 

Nosakiet savus mērķus

 

Nākamā lieta, kas palīdzēs jums kā jaunam ārštata darbiniekam, ir izvirzīt savus darba mērķus. Vai Jūs vēlaties, lai šī būtu Jūsu jaunā pilna laika karjera? Vai Jūs interesē strādāt tikai dažas stundas dienā?

 

Cik lielu algu jūs sagaidāt?

 

Jums ir jāizvirza mērķi jau tagad, lai Jums būtu plāns, kā virzīties uz priekšu. Piemēram, ja vēlaties pelnīt 3 000 euro mēnesī un zināt, ka Jums būs jāizpilda vismaz trīs projekti savā nišā, lai saņemtu vēlamo naudas summu, Jūs arī zināsiet vairāk par to, cik daudz klientu Jums būs nepieciešams un kas Jums jādara, lai popularizētu savu zīmolu.

 

Nosakiet savus tarifus

 

Līdz ar mērķiem Jums būs jānosaka arī Jūsu tarifi. Lai gan Jūs varat piedāvāt cilvēkiem dažādus tarifus par saviem pakalpojumiem, labāk, ja Jums ir tarifu karte.

Jums būs jāatvēl laiks arī savas lomas vidējo tarifu izpētei, lai Jūs varētu noteikt, vai pieprasāt maksu, kas atbilst citiem Jūsu jomas un nišas profesionāļiem.

Piemēram, rakstniekam, kurš vēlas nopelnīt vismaz 0,10 euro centus par vārdu, vajadzētu izveidot tarifu karti, sākot no šīs likmes. Klientiem jau iepriekš jāzina, ka 0,10 centi ir minimālā maksa.

Tas pats rakstnieks varētu iekļaut arī citas iespējas, piemēram, stundas samaksas iespējas, vienreizējas projekta izmaksas, konsultāciju maksu un citas izmaksas, kas klientam var būt jāmaksā.

Ja to izdarīsiet iepriekš, būsiet pārliecināts, ka precīzi saprotat, cik daudz vēlaties nopelnīt un cik daudz darba Jums būs jāveic, lai sasniegtu savus ienākumu mērķus.

 

Secinājumi

 

Pelnīt naudu kā ārštata darbiniekam var gandrīz ikviens gandrīz jebkurā jomā. Ja definēsiet savu nišu, domāsiet par savu auditoriju un sāksiet ieguldīt darbu, arī Jūs varat izveidot spēcīgu ārštata darbinieku biznesu.

 

Pievienot komentāru