Piecas labākās suņu šķirnes saimniekiem – iesācējiem

Daudzi no mums gribējuši kaut reizi mūžā tikt pie mājdzīvnieka. Bet kāds baidās no atbildības, kādas domā, ka nespēs sadzīvot ar suni un min vēl citus iemeslus. Speciāli šim nolūkam esam izveidojuši tādu topu, lai jaunpienācēji varētu izraudzīties sev piemērotu šķirni. Jau iepriekš pateiksim, ka katram sunim ir atšķirīgs raksturs, un informācija par suņiem ir apkopota, pamatojoties uz statistiskajiem datiem.

5. vieta. Labradors vai zelta retrīvers

Visi ir dzirdējuši par šīm laimīgajām un dzīvespriecīgajām sugām. Labradors un retrīvers labi iejūtas ģimenē un draudzējas ar bērniem. Labradori un retrīveri ir draudzīgi pret visiem, tāpēc problēmu ar pēkšņu agresiju nebūs.

4. vieta. Pūdelis

Pūdeļi ieņem vadošo pozīciju visgudrāko suņu šķirņu sarakstos. Tie ļoti ātri visu uztver, tāpēc nav nekādu problēmu ar dresēšanu. Šī šķirne jūs atbalstīs jebkurā situācijā: uz ielas aktīvi spēlējoties vai guļot uz dīvāna un skatoties televizoru.

3. vieta. Velsas korgijs

Velsas korgijs pembroks ir lieliska suņa izvēle, ja jūs gribat, lai katrs garāmgājējs smaida šim jaukajam purniņam pretī. Bet, ja nopietni, suns der saimniekam iesācējam savu fizioloģisko īpatnību dēļ.

Korgijs nevar ilgi pastaigāties ar savu īso ķepu dēļ, tāpēc nebūs lielas staigāšanas! Tāpat pietiek tikai divas reizes nedēļā izķemmēt suni un nav problēmu ar lielu spalvas daudzumu mājā.

2. vieta. Mopsis

Vai tad šis mazais un mīļais purniņš nav īsts jaukumiņš, kas nevar izdarīt nekādas blēņas? Izvēloties mopsi, daudzi paļaujas uz šīs šķirnes spēju pielāgoties.

Mopsis var pakļauties jebkuram saimniekam un gulēt ar jums vismaz līdz pulksten 12. Tomēr vajag rūpēties par mopša ādas krociņām.

Arī jāparūpējas par atbilstošu barību, jo mopšiem ir tieksme uz aptaukošanos, tāpēc ir jāizvēlas labs uzturs.

1. vieta. Čivava

Un, jā! Mūsu topa zelts tiek piešķirts šim mazajam mīļumam. Ar čivavu var nokļūt pilnīgi visur, jo tas sver mazāk par jūsu somu. Čivava nav ēdelīgs, tāpēc ēdiens neizmaksās daudz. Ar pastaigām tas pats stāsts. Bet būs jāpievērš uzmanība tam, ka čivavas ir trauslas, tāpēc būs uzmanīgi jāizturas pret viņu.

Pievienot komentāru