Piecgadīga meitene mirst vecāku rokās sešus mēnešus pēc nepareizi uzstādītas diagnozes. FOTO

 

Pieņemot, ka viņai ir saaukstēšanās vai gripa, Džeimija, Keisijas māte, nolēma parādīt viņu ārstam. Mājās viņas atgriezās ar izrakstītām antibiotikām iekaisušajam kaklam. Bet, kā izrādījās dažas dienas vēlāk, antibiotiku lietošana nedeva nekādus rezultātus. Keisiju steidzami aizveda uz Bērnu slimnīcu Soltleiksitijā. Bet pa ceļam uz slimnīcu meitene piedzīvoja insultu, kā rezultātā tika fiksēta diabētiskā ketoacidoze.

3

Asins analīze uzrādīja cukura līmeni 1148 mg / dl, kas ir 10 reizes lielāks par normu veselam cilvēkam. Džeimija un Džošs, Keisijas vecāki uzreiz secināja, ka uzstādītā diagnoze par iekaisušu kaklu bija absolūti nepareiza. Visu šo laiku viņiem nebija ne jausmas, kas Keisijai ir atteicies aizkuņģa dziedzeris (izraisa 1. tipa diabētu). Ārstu neuzmanības dēļ Keisija pavadīja piecas murgainas dienas bez insulīna injekcijām, kas viņai bija ļoti svarīgas šajā laikā.

4

Bieži vien 1. tipa diabēta simptomi liekas diezgan nevainīgi. Angļu valodā ir tā sauktā “4” T ” 1. tipa diabēts – pamatojoties uz pirmajiem, uz kuriem šie simptomi sākas angļu valodā. Mūsu valodā tie ir šādi: bieža urinācija, slāpes, nogurums, un straujš svara zudums.

Turpmāko mēnešu laikā bija plānots, ka Keisija no jauna mācīsies daudzas pazīstamas lietas – no sēdēšanas, līdz spējai runāt. Meiteni bija grūti salauzt – viņa cīnījās pret slimību un atteicās padoties.

5

Tomēr, neatkarīgi no viņas pūlēm, viņas veselība pasliktinājās kopā ar vidējo cukura līmeni asinīs. Viņa nomira 2015. gada 11.jūlijā sava tēva rokās.

Šodien Keisijas stāsts ir spilgts piemērs tam, cik bīstams var būt laicīgi neatklāts 1. tipa diabēts, jo īpaši, ja runa ir par bērniem. Teriju ģimene centās, cik vien iespējams, lai dokumentētu un ierakstītu visu, kas noticis ar Keisiju, Facebook, lai brīdinātu citus vecākus.

6

Ir svarīgi rūpīgi izpētīt Keisijas stāstu un līdzīgus stāstus par cilvēkiem, kuriem bija jāgaida pārāk ilgi, lai veiktu pasākumus, kas vajadzīgi, lai normāli sadzīvotu ar diabētu. Šodien vairāk nekā 26000 cilvēku no 45 valstīm seko Teriju ģimenes Facebook lapai.  Teriju ģimenes darbošanās mērķis- pievērst sabiedrības uzmanību 1. tipa diabēta problēmai caur Keisijas stāstu. Šis stāsts var iemācīt nezinošus cilvēkus. Jo “brīdināts – ir apbruņots.”

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru