“Nekas, piedzemdēsiet sev citu!” Jaunā māmiņa atceras ārstu pilnīgo vienaldzību.

Viņi vēl nav atguvusies no šoka, un var dalīties tikai savās bēdās ar citiem… Zīdainītim pat bija izdomāts vārds – Ivans. 3 stundas pēc tam, kad viņu kristīja mācītājs, bērns nomira. Viņam bija lemts dzīvot īsu brīdi- dažas stundas.

Mazuļa vecāki ir neizpratnē par ārstu nekompetenci. Grūtniece mocījās 2 naktis. Vēršoties pie ārsta, viņai ieteica dzert “No-spa”, un netraucēt medmāsas ar sīkumiem.

Igors un Oļesja satika viens otru draugu kāzās, kurās bija liecinieki. Viņi iemīlējās viens otrā un gandrīz uzreiz apprecējās. Viņi ļoti gribēja bērnus, un drīz vien pāris saņēma priecīgu ziņu no ārsta – Oļesjai iestājusies grūtniecība. Vecāki un draugi par viņiem bija priecīgi.

“Grūtniecība noritēja labi, nebija pat mājienu par sarežģījumiem. Es regulāri apmeklēju ārstu, viņi bija pārliecināti, ka rezultāts visiem būs labs. Gulēt slimnīcā nebija vajadzības. Pie pēdējās ierastās apskates man atkal teica, ka bērns attīstījies pilnīgi un dzemdībām vajadzētu būt bez sarežģījumiem” saka Oļesja.

41.grūtniecības nedēļā vienu nakti meitenei sāka spēcīgi vilkt vēderu. Naktī viņai sākās kontrakcijas.

“Es nevarēju pagulēt. No rīta mēs devāmies uz slimnīcu. Pēc pārbaudes ārsts ieteica dzert “No-spa” un netraucēt viņu ar sīkumiem. Teica, ka nav jēgas palikt slimnīcā” caur asarām saka meitene.

Tad topošā māmiņa iegādājas tabletes un devās mājās. Ātri tika izdzerta zāļu dienas deva, tomēr sāpes nepārgāja. Vakarā pārnāca mājās vīrs, kurš nopietni uztraucās. Naktī viņi nolēma vēlreiz doties uz slimnīcu.

Slimnīcā ieradās pusnaktī, durvis bija slēgtas. Tika sasaukta samiegojusies medmāsa, kas kurnēja par tik vēlu apmeklējumu. Nedaudz vēlāk iznāca ārsts, kurš bija pārsteidzoši mierīgs. Viņš diagnosticēja viltus kontrakcijas un lūdza medmāsai izdarīt injekciju.

Vieta palātā sievietei neatradās, tāpēc nācās pavadīt nakti gaitenī. Sāpes nemazinājās, Oļesja nevarēja aizvērt acis jau otro nakti.

Viņa izvilka līdz rītam. Ārsti bija aizņemti – pieņēma dzemdības citām meitenēm. Vēlāk pēcpusdienā atkal veica pārbaudi un nolēma pieņemt dzemdības. Oļesjas spēki jau bija izsmelti.

Dzemdības notika ar sarežģījumiem, ārsts to norakstīja uz bērna lielo svaru. Ap deviņiem vakarā Oļesja piedzemdēja pusēnu, kurš svēra 3 kilogramus un 750 gramus un bija 56 centimetrus garš. Jaundzimušo uzreiz aizveda uz intensīvās terapijas nodaļu.

Ārsts ieradās pēc 20 minūtēm, un bez liekām emocijām paziņoja, ka bērns ir nopietni slims. Cerību gandrīz nav, bet ir jāsagaida rīts. Neviens nemēģināja nomierināt jauno māti, reanimācijā pat ielēja eļļu ugunī, sakot, ka izredzes ir viena no miljona.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru