Pirms 10 gadiem viņa bija rūdīta narkomāne. Bet tad dzīve mainījās! FOTO

2

Tagad Kristijai ir 31 gads. Viņa dzīvo bez narkotikām desmit gadus. Šodien viņai ir ģimene, mīļotais un meita. Turklāt sieviete drīz būs beigusi bakalaura studijas grāmatvedībā. Par to visu viņa ir parādā liktenīgai tikšanās ar policiju.

Pirms daudziem gadiem patruļas apturēja meiteni uz ielas, tas radīja paniku. Tajā laikā saprast, ka viņa smēķē metamfetamīnu, varētu pat aklais. Tomēr tā vietā lai iemestu narkomāni cietumā, viens no tiesībaizsardzības iestāžu darbiniekiem nolasīja viņai 15 minūšu garu lekciju par narkotikām un to sekām, un tad aizbrauca, atstājot Kristiju raudam uz ceļa. daudzu gadu laikā tā bija teju vienīgā dvēseliskā saruna, ko meitene bija piedzīvojusi.

3

Piecus mēnešus pēc liktenīgās tikšanās jauniete pilnīgi atmeta narkotikas. Protams, šāda cīņa ar nelāgo ieradumu nebija viegla, taču meitenei izdevās sevi “salauzt”. Lai sāktu dzīvi no baltas lapas, viņa pieņēma suni un nosauca to par Rokdogu, un ar autostopiem apceļoja Ameriku.

4

Radinieki ilgi neticēja narkomānes pārvērtībām un katru pūtīti, kas parādījās viņas sejā, ģimene uzņēma ar lielām aizdomām. Bet beigās viņa varēja atgriezties pie radiniekiem. Viņai pat izdevās panākt izlīgumu ar savu labāko draudzeni, ar kuru Kristija reiz pamatīgi sastrīdējās.

5

2006. gada 8. augusts – liktenīgais datums meitenes dzīvē. Tā bija diena,kad viņa uz visiem laikiem teica ardievas narkotikām. Nākamos četrus gadus viņai bija jānolīdzina attiecības ar savu ģimeni un jāsakārto veselību. Un tad sāka atgūt to, ko bija zaudējusi, dzenoties pēc kārtējās devas. Studijas, nepilna laika darbs, attiecības, ģimene – lūk, jau desmit gadus, cilvēks, kuram reiz varēja pārvilkt krustu, dzīvo pilnvērtīgu dzīvi bez narkotikām!

6

Kristija bieži domā par tikšanos ar kārtībsargu, kas izglāba viņas dzīvi. Viņa ir mūžīgi pateicīga viņam par visu. Koledžu, kur viņa satika savu vīru, mīļoto meitu, ģimeni, draugiem – bez šīs sarunas nekā tāda nebūtu. Suns Rokdogs arī spēlēja neticami svarīgu lomu Kristijas atgūšanā. Kas zina, vai viņa spētu izdzīvot šos pirmos ellišķīgos mēnešus bez četrkājainā drauga?

7

Kristija savā stāstā vēlas dalīties, lai pierādītu, ka arī zudušus cilvēkus var atgriezt normālā dzīvē. Viņas piemērs rāda, ka ir iespējams atbrīvoties no narkotiku gūsta!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: ofigenno.cc

Pievienot komentāru