Psiholoģisks tests. Pasaki, kura sejiņa priecīgāka, un uzzini savu dominējošo smadzeņu puslodi!


Zinātnē pastāv teorija, kas pazīstama kā “kreisās vai labās smadzeņu dominēšanas teorija”. Saskaņā ar šo koncepciju katra puslode ir atbildīga par noteikta veida darbību. Precīzāk, kreisā puslode ir atbildīga par loģiku, bet labā – par radošumu. Pastāv arī pieņēmums, ka dažiem cilvēkiem dominē kreisā puslode, bet citiem – labā.

Tie, kuriem kreisā puslode ir dominējošā, ir praktiskāki un racionālāki, un viņu skatījums uz lietām ir objektīvāks.

Un tieši pretēji – tie, kuriem dominē smadzeņu labā puslode, drīzāk tic intuīcijai, nevis notiekošā analīzei, tāpēc viņu skatījums uz lietām ir subjektīvāks.

Tas ir, mūsu smadzenes sākotnēji tiek sadalītas divās daļās, kas ir savienotas viena ar otru ar ‘corpus callosum’ palīdzību.

Slavenais neirozinātnieks Bruno Dubuks saka, ka smadzeņu kreisā puslode ir atbildīga par mūsu ķermeņa labās puses darbībām, bet labā – par kreisās
puses darbībām.

Vai vēlaties uzzināt, kura puslode dominē jums?

Pa labi vai pa kreisi? Uzzināt par to ir ļoti vienkārši: uzmanīgi pārskatiet attēlus. Tajos redzamas divas sejas. Kurš atveids izskatās laimīgāks?

Vai esat izlēmis? Tagad lasiet, ko tas nozīmē!

1. Ja esat izvēlējies sejiņu A
Ja izvēlaties attēlu A, tad, visticamāk, dominē kreisā smadzeņu puslode. Tas nozīmē, ka jums ir analītisks domāšanas veids, ļoti racionāla un praktiska pieeja dzīvei un apkārtējiem cilvēkiem. Jūs kontrolē jūsu prāts, nevis sirds.

Jūs skatāties uz lietām tikai no loģikas viedokļa, un, ja tās nav, tad neko neizdomāsiet un neizgudrosiet. Jums ir arī ļoti attīstīta kritiskā domāšana. Jūs skatāties uz visu no dažādiem skatu punktiem, lai pārliecinātos, ka jūsu secinājumi ir pareizi.

2. Ja esat izvēlējies sejiņu B

Ja izvēlējies attēlu B, jūs esat patiesi radošs un māksliniecisks cilvēks. Jums vienkārši jāizpauž sevi caur radošumu vai kādā citā veidā. Tiesa, jūs bieži esat diezgan subjektīvs. Jums ir mežonīga iztēle, un jūs pastāvīgi cenšaties izdomāt vai radīt kaut ko jaunu.

Tātad jūs vienmēr meklējat visu neparasto un nezināmo!

Tātad neatkarīgi no tā, kuru seju izvēlaties, tas nav tik svarīgi. Jebkurā gadījumā jūs esat interesants un unikāls cilvēks!

Avots: “Esotericblog”

LASI ARĪ ŠOS TESTUS!

Vācu psihologu tests: izvēlies kaķi un uzzini savas spējas!

TESTS. Kura smadzeņu puslode tev dominē?

TESTS. Kad tu esi atklāts? + Vēl desmit interesanti personības testi!

COMMENTS

Pievienot komentāru