Puisis zaudēja 75% redzes rotaļļietas dēļ, kura visticamāk atrodama arī jūsu mājā!

Pusaudža redze pasliktinājās par 75%, un, diemžēl, šis ir gadījums, kad to vairs nav iespējams atgūt.

“Tīklene- tas ir apgabals, caur kurieni plūst visa jūsu centrālā redze” skaidro ārsts, “izdegusi tīklene rada tā saukto makulāro aklumu. Un, diemžēl, tas ir uz visiem laikiem.”

Lai arī puisis neizjuta sāpes, tomēr acīs raidītais lāzera stars bojājumus radīja nekavējoties. Ārsts stāsta, ka ir tehnoloģijas, kas ļauj atjaunot tīkleni, taču šim puisim visticamāk nāksies iztikt ar savu atlikušo- 25% redzi. Lāzers izdedzinājis apgabalus, kurus nebūs iespējams atjaunot.

Kaitējumu nav iespējams labot arī ar brillēm.

Doktors Armitāžs to skaidro šādi: “Iedomājieties, ka jums ir bojāta veco fotoaparātu filmiņa. Lai arī cik kvalitatīvas lēcas liksiet pirms objektīva, kvalitatīvu attēlu iegūt neizdosies.”

Tasmānijas galvenais redzes speciālists Džefs Skvibs īpaši tagad, kad tuvojas Ziemassvētku dāvanu laiks, brīdina vecākus neiegādāties bērniem lāzera ierīces.

Skvibs stāsts ka “mātēm un tēviem labāk aizsargāt savus bērnus no nopietniem riskiem, kam vēlāk var būt negatīva ietekme uz viņu dzīvi.”

2

Lai gan lielākā daļa pasaulē pārdoto lāzera raidītāju tiek uzskatīti par nekaitīgiem, daudzi no tiem ražoti Ķīnā, kur netiek ievēroti nekādi drošības standarti. Šī iemesla dēļ veselības aizsardzības speciālisti šādas ierīces bērniem neiesaka.

Tas, kas šķiet nekaitīga rotaļlieta, var izrādīties redzei nepieciešamo šūnu “klusā slepkava”.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru