Sastāvdaļas:
- bekons – 5 šķēles;
- sviests – 1 ēdamkarote;.
- ķiploki – 1 daiviņa;
- sīpols – 1/2;
- burkāni – 1 gab;
- selerijas – 1 kāts;
- milti – 2 ēdamkarotes;.
- vistas buljons – 2 glāzes;
- piens – 1 glāze;
- ziedkāposti – 1 vidēja galviņa;
- lauru lapas – 1 gab;
- sāls – 1/2 tējk;.
- šķipsniņa melno piparu;
- svaigi zaļumi.
Pagatavošana:
Sakarsē lielu pannu vai cepešpannu uz vidēji augstas temperatūras.
Apcep bekonu līdz tas kļūst brūns, noņem no pannas un novieto uz papīra dvieļa.
Tajā pašā pannā apcep sīpolu, burkānu, seleriju un ķiploku. Cep, pa laikam apmaisot, 5 minūtes.
Pievieno ziedkāpostus, lauru lapu, sviestu un vāra, maisot, līdz gatavi.
Iemaisa miltus un karsē, līdz tie kļūst viegli brūni.
Ielej vistas buljonu un pienu, apkaisa ar sāli un pipariem, karsē 3-4 minūtes, līdz sabiezē. Pievieno bekonu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Kad sāk vārīties, samazina karstumu un vāra uz lēnas uguns 12-15 minūtes, līdz puķkāposti kļūst maigi.
Pasniedz pārkaisītu ar ceptu bekonu un svaigiem garšaugiem.
Labu apetīti!
©TOPRAKSTI.LV/FOTO:marketium.ru