Rudens hīts! Ķirbju pankūkas ar garšvielām bez olām

Sastāvdaļas

  • Pus kilograms notīrīta ķirbja
  • 1 tase kviešu vai zirņu milti
  • Pus ēdamkarote sāls
  • Pus tējkarote karijs
  • Augu eļļa cepšanai

Ķirbi sarīvē uz smalkās rīves un pievieno sāli. Maisai ļaujiet nedaudz izdalīt ķirbju sulu. (Ja vēlaties gatavot saldās pankūkas, pievienojiet pusi tases cukura).

Ķirbim pievienojiet glāzi miltus un garšvielas. Noderīga alternatīva parastajai miltiem var būt pilngraudu vai zirņu milti, kas bagāti ar olbaltumvielām. Garšvielas var izvēlēties pēc jūsu gaumes.

Samīciet visu kopā. Mīklai nevajadzētu būt pārāk stingrai, bet arī ne šķidrai. Uz pannas uzlejiet nedaudz eļļas, uzsildiet to un sāciet cept. Ņemiet aptuveni ēdamkaroti masas un veidojiet pankūciņas. Cepiet zeltaini brūnas.

Ķirbju pankūkas var ēst gan siltas, gan aukstas. Labs papildinājums būs krējums, mājas majonēze vai tomātu mērce.

Labu apetīti!

FOTO:marketium.ru

Pievienot komentāru