Mēs visi ļoti gaidām Jauno gadu, un mēs skaitām minūtes līdz tā sākumam. Kad pulkstenis ir tieši uz galda, tas ir vieglāk un daudz jautrāk.
Salāti izskatās garšīgi un ļoti piemēroti svinībām. Pagatavojiet svētku vakaram simbolisku ēdienu un iegremdējieties brīnuma gaidīšanas atmosfērā.
Jaungada salāti 2018. gadam
SASTĀVDAĻAS:
200 g mazsālītas siļķes filejas
400 g kartupeļu
400 g bietes
300 g burkāni
250 g marinēti gurķi
250 g saldskābi āboli
2-3 ēdamk. dzērvenes
50 g sīpoli
zaļi pētersīļi un dilles
3 vistu olas
6 paipalu olas
150 g cietais siers
300 g majonēzes
3 ēdamkarotes 9% etiķa
Pus tējk. cukura
Sāls un garšvielas – pēc garšas
Forma salātu veidošanai
Iepriekš, vislabāk iepriekšējā vakarā novāra dārzeņus: kartupeļus, bietes un burkānus. Atdzesējiet tos un tad nomizojiet . Novāra un nomizo olas. Sagriež sīpolus plānos gredzenos.
Nelielā bļodiņā ielej etiķi, pievieno cukuru un samaisa. Ieliek šajā maisījumā sīpolus un atstāj marinēties piecas minūtes.
Siļķu fileju sagriež kubiņos.
Atsevišķos traukos uz rupjās rīves sarīvē kartupeļus, bietes un burkānus. Vienu burkānu atstāj dekorēšanai.
Tāpat atsevišķos traukos uz rupjās rīves sarīvē vistu olas, ābolu (kopā ar mizu), cieto sieru. Lai ābols nekļūtu tumšāks, to pārslaka ar citronu sulu.
Mazos kubiņos sagriež marinētos gurķus.
Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!