Nemanāmi pielavījies ābolu laiks- ar garšīgiem augļiem, saldo medus smaržu un pirmajām rudens pazīmēm. Raža laukos un dārzos tiek novākta, skola jau klāt… Mazliet skumji, ka vasara jau cauri… Bet neļaujamies skumjām- pagatavojam pīrāgu un steidzam baudīt to dabā, ķerot pēdējos siltos saules starus!
Sastāvdaļas:
- 200 g ābolu
- 2 ēd.k. milti
- 5 olas
- 150 g sviesta
- 2 ēd.k. cukurs
- 1/2 tējk. malts kanēlis
- 1/4 tējk. muskatrieksts
- 1 ēd.k. citrona miza
Pagatavošana:
Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež nelielos gabaliņos.
Nedaudz apkaisa ābolus ar miltiem, pievieno kanēli un muskatriekstu. Visu sajauc.
Dziļā bļodā ar miksera palīdzību sakuļ olas ar cukuru.
Kad masa kļūst gaiša, pievieno citrona miziņu, izkausētu sviestu un miltus. Vēlreiz kārtīgi uzputo.
Ej uz nākamo lapu, lai skatītu tālāk!