Sālīti gurķīši. Mucas vietā – dzeramā ūdens sešlitrenes! FOTORECEPTE


Dzeramā ūdens burkās iesālīti gurķīši ne ar ko neatpaliek no tiem, kas gatavoti koka mucās. Noderēs gan ikdienā, gan svētkos!

Kraukšķīgi, pikanti un aromātiski – maz rūpju gatavojot, daudz prieka notiesājot! Sastāvdaļas aprēķinātas 6 litru traukam, bet vari pagatavot tik daudz, cik ir trauku un gurķu.

Sastāvdaļas
4 kg gurķu
2 mārrutka lapas
6 upeņu lapas
6 ķirša lapas
6 daiviņas ķiploka
3 diļļu ziedkopas
200 g sāls

Pagatavošana

1. Gurķus rūpīgi nomazgā, atstāj ūdenī.

2. Burkas apakšā kārto nomazgātas lapas un garšaugus, izņemot sāli un vienu mārrutka lapu – tos pagaidām noliekam malā.

3. Burku piepilda ar gurķiem.

4. Pārber ar sāli. Ja nav virtuves svaru – 200 g atbilst ap

5. Pārlej ar tīru dzeramo ūdeni un pievieno beidzamo mārrtuka lapu.

6. Kārtīgi sakrata un liek pagrabā vai citā vēsā vietā.

COMMENTS

Atbildēt uz Gurķi ar kečupu “Čili” bez sterilizācijas. + Vēl piecas interesantas receptes Atcelt atbildi