Sargiet savus bērnus: pat kukurūzas graudiņš var viņus nogalināt!

Vēlāk izrādījās, ka viņas elpceļos bija iekļuvis kukurūzas graudiņš. Slimnīcā meitene tūlīt tika pieslēgta dzīvības uzturēšanas ierīcēm. Tā bija garākā un sāpīgākā cīņa par dzīvību, taču mazulītes smadzenes nepārdzīvoja tik ilgu laiku bez skābekļa. Viņa nomira 6 mēnešus pēc negadījuma.

2

Diemžēl, svešķermeņu iekļūšana elpceļos- izplatīta problēma bērnu vidū. Bērni pastāvīgi kaut ko bāž mutē, bet anatomiskās struktūras mutes dobumā un mazattīstītie aizsardzības refleksi veicina mazu priekšmetu aspirāciju.

Visjutīgākie pret svešķermeņu ieelpošanu ir bērni vecumā no 10 mēnešiem līdz 3 gadiem. Visbiežākās ieelpotās lietas- tā ir pārtika un rotaļlietas. Un, ja uz vairākuma rotaļlietu, kas satur sīkas detaļas, pastāv brīdinājuma ikonas, ka tās nav paredzētas maziem bērniem, izvēloties pārtiku, atbildība gulstas uz vecākiem. Īpaša bīstamība bērniem ir: hotdogi, neapstrādāti burkāni, rieksti un sēklas! Nedodiet šos produktus bērniem! Turklāt, ir ļoti svarīgi no agras bērnības mācīt bērnu, ka ēšana- tas ir ļoti svarīgs process. Tas ir laiks, kad sēžam pie galda un ēdam! Nepieradiniet bērnu ēst citur, spēlēties ēšanas laikā vai ēšanas laikā muļķoties.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru