Šī kaste 7 dienas nostāvēja lidostā, kamēr neviens tajā neieskatījās… ieraudzīt šādu “kravu” neviens negaidīja! FOTO

Šai dīvainajai kastei nebija marķējuma- ne satura vadlīnijas, ne marķējuma, ne instrukcijas. Kravas lidmašīna nogādāja to Beirūtā, Libānas galvaspilsētā, kur tā gaidīja turpmāko lidojumu, nostāvot veselu nedēļu. Kaste tika sūtīta no Ukrainas uz Sīriju…

Galu galā, viens no lidostas darbiniekiem nejauši ieskatījās caurumā pie vāka un vienkārši apstulba! Ciešā koka kastē, kuras augstums ne vairāk kā 40 cm, bija trīs dzīvi Sibīrijas tīģeru mazuļi…

Lidostas darbinieks nekavējoties ziņoja dzīvnieku aizsardzības organizācijai “Animals Lebanon”, kas nekavējoties ieradās notikuma vietā. Trīs nomocījušies un izsalkuši 4 mēnešus veci tīģerēni bija starp urīnu un fekālijām.

Kažokā bija desmitiem parazītu, bet ķepu spilventiņi bija iekaisuši un saplaisājuši. Mazuļi bija tik vāji, ka pa ceļam uz slimnīcu nevarēja pat piecelties. “Nekas uz kastes nevēstīja par to, ka tajā ir dzīvās radības, uz tās nebija marķējumi par nosūtītāju vai saņēmēju” sociālajos tīklos pastāstīja pārstāvji no organizācijas. “Un tas neskatoties uz to, ka Sibīrijas tīģeris ir apdraudēta suga, kas ierakstīta Sarkanajā grāmatā!”

Kā izrādījās, mazuļi tika nosūtīti no Ukrainas pilsētas Nikolajevas zoodārza, kuri nosūtīja dzīvniekus uz Damaskas zoodārzu, Sīrijas galvaspilsētā. Dzīvnieku tiesību aktīvisti vērsās pie tiesas ar lūgumu atstāt tīģerus Beirūtā rehabilitācijai.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru