Šī pirmā lēdija var pilnībā aizēnot Melāniju Trampu un Karlu Bruni! Vai nojaušat, kura tā ir? FOTO

Pirmā lēdija- statuss un stils. Lai atbilstu šādam titulam, jāapvieno sevī gudrība un skaistums, šarms un savaldība, manieres un laba gaume. Šodien visi apbrīno aizokeāna valstu vadītāju sievas, bet vai jūs zināt, ka postpadomju plašumos ir pērle, kas negrasās viņām piekāpties?

Šo sievieti sauc Mehribana Arifa Alijeva. Viņa – Azerbaidžānas vadītāja Ilhama Alijeva- pirmā valsts viceprezidenta, ievērojama sociālā un politiskā darbinieka- sieva. Mehribana dzimusi vienā no spēcīgākajiem Azerbaidžānas klaniem – Pašājevu ģimenē. Skolā viņa mācījusies uz “teicami”, pat Beigusi ar zelta medaļu. Pabeigusi Azerbaidžānas Medicīnas institūtu un Maskavas Sečenova universitāti.

Mehribana ir laba oftalmoloģe, bet dzīvi nav veltījusi profesijai un aicinājumam. Pirmkārt, viņa ir – sieva, māte un vecmāmiņa. Meitenei bija 19, kad viņa apprecējās ar nākotnes prezidentu. Laulātajam pārim ir trīs bērni: 20 gadus vecais Geidars, 32 gadus vecā Leila un 30 gadus vecā Arzu.

Neskatoties uz savu eleganto vecumu, Alijeva izskatās ļoti skaista. Dažreiz tas pat izraisa pārpratumus. Piemēram, 2008. gadā Alijevu tikšanās laikā ar ASV bijušā viceprezidenta Dika Čeina sievu viens no Slepenā dienesta aģentiem jautāja: “Kura no viņām ir māte?” Tad palīdzēja loģika: secināja, ka māte ir tā, kas, visticamāk, stāv centrā.

Gadījums smieklīgs, bet raksturo situāciju. Ilhams un Mehribana kopā ir vairāk nekā 30 gadus, bet viņu mīlestība ir stipra un silta joprojām. Un, kas var padarīt sievieti skaistāku, kā apziņa, ka viņa ir mīlēta?

Foto no tā paša “apjukuma” Baku.

Ārvalstu prese, kas arī nevarēja nepamanīt Azerbaidžānas pirmās dāmas skaistumu, pirms dažiem gadiem pat laikrakstā publicēja rakstu ar intriģējošu nosaukumu “Paej malā, Karla Bruni!”

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru