Šis kaķis mēdza dienām pazust. Noslēpums atklājās, kad reiz tas atgriezās ar zīmīti… FOTO

Neatkarīgi no tā, cik mīlīgas un uzjautrinošas ir jūrascūciņas, kāmji un papagaiļi, iespējams, neviens dzīvnieks nevar likt cilvēkam tā smieties, kā kaķis. Bet, atšķirībā no suņiem, kaķi ir neatkarīgi un dara tikai to, ko viņi vēlas paši. Un, lai gan dažreiz viņi izturas tā, it kā visa pasaule pastāvētu tikai, lai viņus apbrīnotu, kaķi joprojām ļoti smalki izjūt cilvēku emocijas.

Zinātnieki ir pierādījuši, ka kaķi palīdz viņu saimniekiem tikt galā ar stresu, un viņu murrāšana var normalizēt spiedienu un radīt ārstniecisku iedarbību uz cilvēku.

Šis stāsts notika Sanfrancisko. Kaķis vārdā Nala, tāpat kā daudzi citi mīlēja pastaigas. No rīta viņa pameta māju un atgriezās pie saimniekiem tikai vakarā.

Reiz, kad viņa atgriezās mājās, īpašnieki pamanīja, ka pie viņas siksniņas ir piestiprināta zīmīte. Tas, kas tajā bija rakstīts, aizkustināja līdz asarām.

“Mēs nezinām, kam pieder šis kaķis, taču viņa bieži apmeklē mūs. Viņa ņaud pie mūsu durvīm, līdz mēs to ielaižam mājā. Tad viņa glaužas gar mūsu kājām, staigā pa māju, it kā viņa šeit vienmēr būtu dzīvojusi. Viņa iet pie ledusskapja un lūdz kaut ko garšīgu, guļ uz mūsu dīvāna, un tad mierīgi aiziet. Un katru reizi, kad viņa aiziet, mēs ceram, ka viņa atgriezīsies. Viņa ļoti mūs uzmundrina, jo šogad nomira mūsu kaķis, kas kopā ar mums dzīvoja jau 21 gadu!”

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru