Sastāvdaļas:
- 2 plāksnes plānā lavaša
- 300 g maltā gaļa
- 1 neliels kabacis
- 2 tomāti
- 1 sīpols
- zaļumi- pēc vēlēšanās
- 2 ķiploka daiviņas
- augu eļļa cepšanai
Mērcei:
- 1 ēdamkarote miltu
- 100 ml piena
- sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Dārzeņus, garšaugus, sīpolus sagriež mazos gabaliņos, sasmalcina ķiplokus.
Nelielā katliņā augu eļļā apcep sīpolus, tomātus un kabaci līdz tie kļūst mīksti.
Pievieno malto gaļu, sāli pēc garšas un turpina cept līdz gatavībai.
Pievieno garšaugus un ķiplokus, samaisa.
Katrs no lavaša plāksnēm pārgriež uz pusēm ar virtuves šķērēm.
Vienu plāksni liek trauka apakšā, pa virsu liek daļu no iepriekš pagatavotā pildījuma. Tad atkal lavaša kārta un atkal pildījums ar dārzeņiem.
Pēdējai kārtai jābūt lavašam.
Sajauc pienu, šķipsniņu sāls un miltus. Maisot uzkarsē līdz vārīšanās temperatūra. Biezo mērci pārlej lazanjai.
Pārkaisa ar rīvētu sieru.
Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 20 minūtes.
©TOPRAKSTI.LV / FOTO: adme.ru