Smagas slimības dēļ viņi palika bez draugiem. Bet paskaties, kas nāca viņiem palīgā! FOTO

Izrādījās, ka bērni ir dzimuši ar retu ģenētisku slimību – vien uno mukopilisaharidozes fromām jeb Hantera sindromu. Šī mānīgā slimība sāk parādīties tikai tad, kad bērni sasniedz 2-4 gadu vecumu.

Šajā laikā vecāki ar neizpratni novēroja izmaiņas bērnu raksturā. Brāļi sāka atpalikt attīstībā un viņu uzvedība dramatiski mainījās. Turklāt sāka rasties dramatiskas izmaiņas izskatā: Nikitas un Dimas sejas kļuva raupjākas.

Diagnoze bija briesmīgs trieciens vecākiem. Pret šo slimību visā pasaulē ir tikai vienas zāles, kas maksā pasakainu naudu.

Protams, vecāki nevarēja atļauties bērniem normālu ārstēšanu. Turklāt slimība bija faktiski nepazīstama, kas deva veselu kaudzi citu problēmu. Problēmas sāka velties kā sniega bumbas. Hantera sindroms izraisa veselu kaudzi blakusslimību, kas arī prasa nepārtrauktu terapiju.

2

Normālu ārstēšanu Nikita un Dima sāka saņemt tikai septiņu gadu vecumā, un tagad viņiem ir jau vienpadsmit. Zaudētā laika dēļ zēni katastrofāli atpaliek attīstībā. Viņi praktiski pārstāja augt un ir aizmirsuši, kā runāt.

Taču viņu sirdis palikušas tik pat labsirdīgas un atvērtas. Ir jāredz, ar kādu maigumu viņi atbalsta viens otru!

3

Brāļi vienlaikus ir tik līdzīgi un tik atšķirīgi. Nikita ir mierīgs un līdzsvarots, bet Dima, gluži pretēji, ļoti aktīvs. Viņiem abiem patīk skatīties multiplikācijas filmas, viņiem patīk skatīties, kā mamma gatavo ēst, viņi arī patīk staigāt pa ielu un apskatīt garām braucošās automašīnas.

4

Lai gan izmaksas zēnu veselības un dzīves kvalitātes saglabāšanai ir milzīgas, tas nav pats ļaunākais. Dimam un Nikitam ļoti trūkst uzmanības un prieks par komunikāciju ar cilvēkiem. Bez mammas un tēta, neviens nav gatavs komunicēt ar brāļiem.

5

Par laimi, pasaule nav bez laipniem cilvēkiem. Nesen, Nikitu un Dimu apciemoja darbinieki no apvienības “Neatliekamās palīdzības klauns”, kurus brāļi burtiski iemīlēja. Pozitīvas emocijas un labs humors – tas ir tieši tas, kas vajadzīgs bērniem!

6

Brāļi bija sajūsmā par to, kas notiek! Dimam īpaši patika mazā havajiešu ģitāra- ukulele. Izrādījās, ka viņš ļoti mīl mūziku, un viņa mīļākā vārds, kad viņš vēl varēja runāt, bija “ģitāra.” Turot rokās ukuleli, zēns kvēloja priekā!

7

“Neatliekamās palīdzības klauns” komandu īpaši aizkustināja viņu tikšanās ar Nikitu un Dimu un viņi par to pastāstīja savā sociālo tīklu lapā. Jo vairāk cilvēki uzzināja par traģisko zēnu likteni, jo ātrāk tika atrisinātas daudzas problēmas!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: ofigenno.cc

Pievienot komentāru