Šo bumbu rašanās ir miglā tīta. Zinātnieki joprojām ir šokā! FOTO

1

2

Pēc pētnieka vārdiem, viņš pēta bumbas jau 15 gadus, ir apceļojis pasauli un redzējis līdzīgas akmens sfēras Kostarikā, Turcijā, Lieldienu salā, Meksikā, Tunisijā, Kanāriju salās, kā arī dzirdējis par šādu sfēru esamību Krievijā, ASV, Ēģiptē un citās valstīs.

3

4

5

Bet šī, kas atrasta Zavidoviči apkaimē, iespējams, ir lielākā pasaulē. Tās svars ir ap 30 tonnām. Semīrs Osmanagičs uzskata, ka šie artefakti var būt cilvēku radīti, vai pat ārpuszemes izcelsmes.

6

7

Oficiālā zinātne šīs bumbas sauc par konkrēcijām un uzskata, ka tās par dabas parādībām. Agrāk Bosnijā desmitiem šādu sfēru tika iznīcinātas, jo baumoja, ka iekšā atrodams zelts.

9

Lai kā arī būtu, Osmanagiča teorija šķiet interesantāja, kā oficiālās zinātnes versija. Jebkurā gadījumā, šādus perfektas formas akmeņus dabā, iespējams, neatradīsi.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: ofigenno.cc

COMMENTS

  • <cite class="fn">Mārtiņš Freibergs</cite>

    Pēc raksta spriežot cilvēka augums vidēji ir 1,2-1,5m 😀

  • <cite class="fn">Kaspars Bukels</cite>

    Un par ko tiem dižajiem zinātniekiem maksā naudu un ļauj apceļot pasauli par velti, ka viņi pat nezina no kā radušās šīs "bumbas"!? Lai viņi vispirms kaut pamatskolas ģeogrāfiju pamācās! Tādas bumbas, tikai ne tik lielas var redzēt tepat latvijā! Tikai lai parakņājas dziļāk zemē! Bildē arī redzams ka iplakā stāv kur šīs bumbas stāv noteikti ka māla slānī, kas atrodas starp dolomīta slāņiem! Un tad lai padomā kā tās radās! Muļķi!

Pievienot komentāru