ŠOKĒJOŠI – Salvadoras cietums no kura baidās visi, pat tā apasargi FOTO, VIDEO

1

MS 13 ir viena no bīstamākajām, vardarbīgākajām kā arī straujāk augošajām ielu bandām Centrālamerikā un Ziemeļamerikā kas jau kļūst globāla. Viņu sejas un ķermenis ir rotātas ar neskaitāmiem tetovējumiem kas stāsta par viņu paveiktajiem noziegumiem un cieņu ko viņi izrāda savai ”organizācijai”.

2

MS 13 ir plaša profila ”speciālisti” jo darbojas visās jomās – Narkotiku tirdzniecība, cilvēku un ieroču tirdzniecība, laupīšana, rekets, pasūtījuma slepkavības, nolaupīšanas ar mērķi saņemt izpirkuma maksu, sutinerismu, auto zādzībām un naudas atmazgāšanu.

4

Cietums kurā viņi atrodas tiek kontrolēts no ārpuses ar apsargu un armijas palīdzību, lai ieslodzītie paliktu cietumā, bet iekšējās lietās no ārpuses reti kāds iejaucas. Burtiski viņi paši vada cietumu kurā atrodas. Lielākā daļa ieslodzīto ir nākuši no graustu rajoniem kur banda ir bijusi vienīgā izeja dzīvē, lai kļūtu par sastāvdaļu kā īpaša viņu acīs.

5

Bandu MS 13 izveidoja Salvadoras imigranti 80 gados Losandželosā, bet šobrīd viņai ir savas ”filiāles” pa visu pasauli. Sākumā MS13 tika izveidots ar domu, lai aizstāvētu Salvadoras imigrantus no citām tā laika bandām, bet ar gadiem tas mainījās. Kopējais biedru skaits tiek lēsts ap 70 000 !!!

7

Tuvākie viņu sabiedrotie ASV – Surenos, Sinaloa Cartel, Gulf Cartel, La Familia Michoacana, Mexican Mafia, Yakuza, Los Zetas. Ienaidnieki – 18th Street gang, Juarez Cartel, Los Negros, Sombra Negra, Tijuana Cartel, Beltrán-Leyva Cartel, The Rascals, Bloods, Crips, Hoover Criminals, Latin Kings.

10

11

Pēdejos mēnešos cīņa starp MS 13 un citām bandām par varu ir radījusi lielāko slepkavību skaitu kopš 12 gadus ilgā pilsoņu kara kurš beidzās 1992 gadā. Pēc valsts kriminālistikas institūta (ILM) datiem augustā ir izdarītas 911 slepkavības, 52 no tām 23. augustā, padarot augustu par asiņaināko mēnesi gandrīz ceturtdaļgadsimta laikā. 80% slepkavības ir saistītas ar bandu cīņām.Valstī kopš janvāra līdz augustam ir izdarītas 4 246 slepkavības, tik pat kā apmēram pagājušajā gadā.

Video angļu valodā 

Krievu valodas versiju skaties ŠEIT


©TOPRAKSTI.LV / FOTO: MIRFACTOV.COM

Pievienot komentāru