Sprādziens Arianas Grandes koncertā Lielbritānijā: nogalināti 22 cilvēki

Sprādzienā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā Mančestrā pirmdienas vakarā nogalināti vismaz 22 cilvēki, bet desmitiem citu guvuši ievainojumus, ziņo LETA-AP/AFP/BBC/REUTERS.

Atrās palīdzības dienests ziņo, ka pēc sprādziena Mančestras arēnā slimnīcās nogādāti 59 ievainotie, bet vieglāk cietušajiem medicīniskā palīdzība sniegta notikuma vietā.

Mediķi britu sabiedriskajai raidorganizācijai BBC stāstījuši, ka daļai cietušo bijuši ievainojumi, kas atgādina šrapneļa radītas brūces. Policija notikušo uzskata par iespējamu teroraktu, lai arī precīzs notikušā cēlonis vēl nav zināms.

Tikmēr divas anonīmas ASV amatpersonas izteikušās, ka šobrīd pieejamās ziņas liecina par iespējamu spridzinātāja pašnāvnieka sarīkotu teroraktu.

Sprādziens notika pirmdien plkst.22.35 (otrdien plkst.0.35 pēc Latvijas laika), kad koncerts jau beidzās, un Mančestras arēna savā tīmekļa vietnē vēsta, ka eksplozija notikusi ārpus koncertzāles, apmeklētājiem dodoties mājup.

Mediji un aculiecinieki stāsta, ka eksplozija gan zālē esošajā publikā, gan jau ārpusē esošo cilvēku vidū izraisījusi paniku. Policija netālu no koncerta norises vietas vēlāk veica vēl vienu kontrolētu sprādzienu, taču pēc tam izrādījās, ka aizdomīgais objekts bija tikai pamestas drēbes.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja jau nosodījusi “šausmīgo teroristu uzbrukumu” un paziņojusi, ka aptur viņas vadītās Konservatīvās partijas priekšvēlēšanu kampaņu pirms 8.jūnijā paredzētajām parlamenta vēlēšanām.

Par kampaņas apturēšanu paziņojušas arī pārējās partijas. Meja sasaukusi ārkārtas komisijas COBRA sēdi, kas paredzēta otrdien. Tikmēr Grandes pārstāvis pavēstījis, ka ar 23 gadus veco dziedātāju viss ir kārtībā, bet viņa pati tviterī vēlāk izteikusi līdzjūtību cietušajiem.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk un skatītos video!

Pievienot komentāru