Štovēti kāposti un aktiermāksla. Ķuzule-Skrastiņa atklāj teātra dzīves aizkulises

Kadrs no xtv video

Pēc publikācijas izdevumā “Privātā Dzīve”, kurā interviju sniegusi populārā Dailes teātra aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa, soctīklos izraisās diskusijas: ir vai nav pareizi atklāt teātra dzīves aizkulises plašam lasītāju lokam, turklāt – vai skandāls teātrī ir bijis pamatots.

Izrādās, bulgāru režisors Aleksandrs Morfovs kādam aktierim pirms izrādes visai skarbi aizrādījis par pamatīgas maltītes ieturēšanu tieši pirms izrādes “Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu”.

Aktieris “pieķerts” teātra kafejnīcā mielojamies ar kotletēm un štovētiem kāpostiem. Pēc režisora domām, tik smaga maltīte nesaderas ar izrādes tematiku un neļauj iejusties tēlā.

Kā raksta “Privātā Dzīve”, Morfovs regulāri ciemojas Latvijā, lai pārliecinātos par to izrāžu kvalitāti, kas uzvestas Latvijas teātros ar viņa līdzdalību.

Viena no tām bijusi “Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu”, kura nospēlēta jau ap 70 reizēm.
“Vienā no šādām reizēm, es nesaukšu, kuru aktieri konkrēti, viņš apmēram 40 minūtes pirms izrādes satika Dailes teātra bufetē, ēdot kotletes un štovētus kāpostus un uzdzerot siltu kafiju. Tas skandāls bija milzīgs….” teica Ķuzule, sakot, ka tā bija laba mācība visiem aktieriem, jo nekas tamlīdzīgs vairs nav atkārtojies.

Režisora arguments bijis šāds – tu kā aktieris iemieso viņa radīto pasauli un nevari tajā atrasties, tikko piestūķējis savu kuņģi ar ļoti smagu pārtiku, jo tad tavas smadzenes strādā lēnāk.

Pievienot komentāru